HDP İl Eşbaşkanı Şerif Çamçı tahliye edildi

HDP İl Eşbaşkanı Şerif Çamçı tahliye edildi
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Diyarbakır merkezli 9 Ekim’de...

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Diyarbakır merkezli 9 Ekim’de başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Çamçı hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu Çamçı ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı HDP Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı ile HDP Milletvekili Remziye Tosun ile HDP ve DBP yöneticileri izledi.

İddianeme okundu

MA’da yeralan habere göre, duruşmada okunan iddianamede, Çamçı’nın partisinin il kongresine katılması, KHK ile kapatılan ve Diyarbakır Valiliği’nin de iştirakçileri arasında bulunduğu Sarmaşık Derneği’nin içinde faaliyete bulunması, PKK’lilerin cenazesine, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine, 25 Kasım eylemine, DAİŞ tarafından düzenlenen Suruç Katliamı anmasına, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan’ın tutuklanmasına ilişkin basın açıklamasına, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanmasına yönelik açıklamaya katılması ve Newroz kutlamasına ilişkin basın açıklaması yapması suç olarak gösterildi.

61 suçlamaya yanıt verdi

“Örgüt üyesi olmak"la suçlanan Çamçı, iddianamenin okunmasının ardından savunma yaptı. Çamçı, iddianamede yer alan 61 iddiaya karşı tek tek cevap vererek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Suçlamaların asılsız olduğunu belirten Çamçı, tahliyesini istedi.

Savcının talebi

Savcı, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi ve denetimli serbestliğin yetersiz kalacağı gerekçesiyle Çamçı’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

 Çamcı tahliye edildi

Çamçı’nın avukatlarının savunması ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, delillerin toplanması ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı şartıyla Çamçı'nın tahliyesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.