Yeni evleneceklere verilecek kredide yaş şartı

Yeni evleneceklere verilecek kredide yaş şartı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacaklarını, açıklamasının ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi.

YENİGÜN HABER- Afyonkarahisar ziyareti kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görüşmenin ardından konu ile ilgili açıklamalar yaptı.
Yeni evlenecek olan çiftlerin merakla beklediği açıklamanın detaylarını sizler için derledik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından konuyu gündeme getirmişti.
2 YIL GERİ ÖDEMESİZ OLACAK
İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından nisan ayında gündeme getirilen kredi için yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz aile kredisi vereceklerini söylemişti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni evleneceklere verilecek krediyle ilgili şartı duyurdu. Yılmaz, "Belli bir yaş aralığı olacak" vurgusu yaptı.
Yaş şartı ile ilgili ayrıntı verilmezken, konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
PİLOT UYGULAMA DEPREM BÖLGESİ
Yılmaz, yeni evleneceklere verilecek olan kredi ile ilgili belli şartlar konulacağını dile getirirken, önemli bir detayı da açıkladı. Yılmaz, “Deprem bölgesinde pilot uygulamaya başlatacağız. Hedef kitle, sistem ne olacak, belli bir yaş aralığı olacak. Bunları Aile Bakanlığı ile çalıştık. İlk evlilik olacak. Kredi alacaklara bir takım eğitimler vereceğiz” dedi. Gençlere 10 GB düzenlemesinde altyapının oluşturulduğunu kaydeden Yılmaz, “Üç operatörle de anlaşma sağlandı, aynı fiyattan ve oldukça da makul bir anlaşma yaptık. Detayları netleştiriliyor kısa sürede başlayacak. Yıl bitmeden olur” dedi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenen çiftlere verilecek kredinin Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanacağını ve faizsiz olacağını dile getirmişti.
Konu ile ilgili tüm detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.