Tanrıkulu, yangını değerlendirdi: Dicle Elektrik olağan şüpheli

Tanrıkulu, yangını değerlendirdi: Dicle Elektrik olağan şüpheli
CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yangın sonrası yaralı yurttaşlar ve yangında tepkilerin hedefinde olan Dicle Elektrik hakkında açıklamalarda bulundu.

YENİGÜN HABER – Tanrıkulu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yaralıların durumu ve Dicle Elektriğin ihmali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tanrıkulu’nun değerlendirmelerinde öne çıkanlar şöyle:

Dün gece Diyarbakır Çınar'da çıkan orman yangınında yaralanan yurttaşlarımızı Dicle Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde ziyaret ettim; hekimlerden bilgi aldım.

Yaralı yurttaşlarımızın durumu iyi değil

Maalesef yaralı yurttaşlarımızın durumu iyi değil. İl Sağlık Müdürüyle de yaptığım görüşmede Diyarbakır'da toplam tedavi gören 9 yurttaşımızın olduğunu öğrendim.

Soruşturmada şeffaflık vurgusu

Dün gece Diyarbakır Valisiyle de görüştüm; yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmayı Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Bu soruşturmanın şeffaf, adil, etkin bir biçimde yapılması lazım.

Dicle Elektrik olağan şüpheli

Bu tip yangınlarla ilgili olağan şüpheliler vardır; bunlardan biri DEDAŞ'tır. Elektrik iletim hatlarının bakım, onarım yeterli bakım, onarım ve altyapı çalışması yürütülmediği için özellikle bu mevsimlerde yangınlar enerji hatlarından kaynaklanıyor.

DEDAŞ, kamu otoriteleri tarafından sürekli korunmaktadır. Yangının elektrik iletim hatlarından kaynaklandığına dair iddianın Cumhuriyet Başsavcılığı ve yetkili makamlar tarafından etkin, şeffaf bir şekilde soruşturulması gerekir. DEDAŞ üzerindeki yargı korumasını kaldırın.

Üzerime düşeni yapacağım

Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangının yarattığı hasarın kamu makamları tarafından tespit edilip, gerekli desteklerin sağlanması lazım, bu konuda üzerime düşeni yapacağım.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.