Taksim saldırısına ilişkin yeni iddialara MHP’den yanıt

Taksim saldırısına ilişkin yeni iddialara MHP’den yanıt
13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve...
13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırısıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 2 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının koordinesinde sürüyor.

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 50 kişi arasında, şüpheli Suriye vatandaşı Ahlam Albashır'ı Yunanistan'a, bir firari şüpheliyi Bulgaristan'a kaçırmak isteyen 2 kardeşin bulunduğu belirtildi. Öte yandan MHP'li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan Ahlam Albashır ile görüşüldüğü öne sürüldü.

MHP’Lİ BAŞKAN EMNİYETTE İFADE VERDİ

Öte yandan MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlıyla görüşme yapıldığı iddia edildi.

T24'te yer alan haberde ifadesi alınanlar arasında MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu belirtildi.

Mehmet Emin İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile bombalı saldırı şüphelisi Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi.

İLHAN: BİLGİM DIŞINDA ÇIKARILMIŞ

İddiaların ardından MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, emniyette ifade verdi.

Ardından MHP Şırnak İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İlhan, "Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

İlhan, adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle görüşme yapıldığı iddiasına ilişkin şunları söyledi:

"Konuyla ilgili olarak jandarmanın daveti ile ifade vermeye gittim ve ifadem sonrası gizlilik kararı olan bir konuyla ilgili söyleyeceklerim, şahsım ve partimi yıpratmaya yönelik dezenformatif haber için tüm yasal yolları kullanarak mücadele edeceğim.”

İL BAŞKANI TATAR: İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR

MHP İl Başkanı Halil Tatar da İlçe Başkanı İlhan'ın sürekli tehdit edildiğini belirterek, "Sosyal medyada dolaşan iddiaların hepsi gerçek dışıdır. Bununla ilgili parti avukatlarımıza talimat verdik, konu hakkında hukuki süreç başlattık. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz de devletin teröre karşı mücadelesinde onların yanındayız" diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.