Selahattin Demirtaş'tan görüşlere çıkmama kararı

Selahattin Demirtaş'tan görüşlere çıkmama kararı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı tarafından üst araması zorunluluğu konduğu için görüşlere çıkmama kararı aldı.

Ahmet BARAN/YENİGÜN HABER - Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşlere çıkmama kararı aldı. Konuyla ilgili avukatı Mahsuni Kahraman’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, üst aramasını Adalet Bakanlığı tarafından bugün itibarıyla Demirtaş’a uygulandığını aktardı. Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:
“Seçimlere çok az bir zaman dilinin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevinde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılması başlanmıştır. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla, bugünden itibaren Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişlerinde, kameralar önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecek.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.