Sağlık Bakanlığı’ndan ‘salgın hastalık’ uyarısı!

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘salgın hastalık’ uyarısı!
Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana bombaladığı Gazze'de salgın hastalıkların yayılmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na bağlı Salgın Hastalıklarla Mücadele Müdürü Rami el-Abadile, çatışmalar nedeniyle salgın yayılmasından endişe duyduklarını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Gazze sakinlerinin kullandığı suların kirlilik oranının oldukça yüksek olduğunu belirtildi. İsrail'in saldırılarından önce suların arıtıldığı hatırlatılan açıklamada, “Elektriklerin kesik olması sebebiyle kuyulardan elde edilen sular kirli olarak dağıtılıyor. Bir haftadan beri suların kirli olarak kullanılması nedeniyle barınma merkezlerindeki çocuklarda ishal vakaları artmaya başladı” denildi.

‘GÜNLÜK 2 BİN TON ÇÖP BİRİKİYOR’

İsrail'in bölgeye düzenlediği saldırıların beraberinde getirdiği zorunlu göç dalgası nedeniyle Gazzelilerin kişisel temizliklerini yapamadığını ve buna bağlı olarak da çeşitli cilt hastalıklarının görüldüğü aktarılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde günlük ortalama 2 bin tonu aşan çöplerin de birikmeye başladı.

Açıklamada, çöplerin toplanamaması ve temiz suya erişim sorununa bağlı olarak gelecek günlerde Gazze Şeridi'nde kolera ve benzeri tehlikeli salgın hastalıkların yayılmasından endişe ettiklerini vurgulayarak devam eden saldırılardan dolayı çocukların aşı takvimlerinin de sekteye uğradığı belirtildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.