Meclisteki EYT görüşmeleri 2023'e mi kalacak?

Meclisteki EYT görüşmeleri 2023'e mi kalacak?
AK Parti'nin grup önerisiyle TBMM 27 Aralık-3 Ocak tarihlerinde tatile girecek. Öneriye göre, pazartesiye kadar sadece gündemin ön sıralarındaki teklifler...

AK Parti'nin grup önerisiyle TBMM 27 Aralık-3 Ocak tarihlerinde tatile girecek. Öneriye göre, pazartesiye kadar sadece gündemin ön sıralarındaki teklifler görüşülecek. Gündemin ön sıralarına alınmayan EYT son dakika gelişmesi olmazsa ocak ayına kalacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, kasım ayında yaptığı açıklamalarda düzenlemede yaş şartının olmayacağını söylemesine karşın aralık başında cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda yaş koşulu için prensip kararı alındı. Bu konuda henüz net bir açıklama yapılmazken, Bakan Bilgin'in düzenlemenin ayrıntıları aralık ayında açıklanacak sözü de yerine getirilmedi. Son olarak da Bilgin önceki gün "EYT aralık sonuna kadar Meclis'e sunulacak" demesine karşın aksi yönde bir adım atıldı.

Yaş koşulunun olmaması halinde ilk etapta yaklaşık 1,8 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanması beklenen EYT'nin Meclis görüşmeleri önümüzdeki yıla kaldı.

Muhalefetin itirazlarına rağmen Ak Parti'nin kabul edilen grup önerisine göre; gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM'nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri kabul edildi. Bu karara göre; TBMM 26 Aralık Pazartesi'nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

EYT düzenlemesi henüz gündemin ön sıralarına alınmadığı için, söz konusu düzenleme bir son dakika değişikliği olmazsa 2023'te görüşülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.