İddia: Öcalan, PKK’ye silah bırakma çağrısı yapacak

İddia: Öcalan, PKK’ye silah bırakma çağrısı yapacak
Abdullah Öcalan’ın örgüte silah bırakması yönünde çağrı yaptığı ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna kapsamlı bir bilgilendirme yapılacağı iddia edildi.

1999 yılından beri İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulun Abdullah Öcalan'ın, örgüte silah bırakma çağrısı yapma hazırlığında olduğu iddia ediliyor.

Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği mesajda, bölgesel gelişmelerin örgüt hedeflerinde sapmalara neden olduğunu belirttiği öne sürülüyor.

Çatışmalarda kayıplar artabilir

Haberler.com tarafından servis edilen bu kulis bilgisine göre, Öcalan'ın mesajında örgütün imkan ve motivasyonunun gelişmelere paralel olarak zayıfladığını ifade ettiği söyleniyor. Ayrıca, örgütün üst düzey yöneticilerine hitaben, silahlı faaliyetlerin devam etmesi durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yaşanan çatışmalardaki kayıpların artabileceği yönünde düşüncelerini ilettiği iddia ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından, Öcalan'ın örgüte "silah bırakma" talimatı verdiği ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna kapsamlı bir çağrı yapacağı belirtiliyor. TSK ile çatışmalardaki olası kayıpların önüne geçmek ve bölgesel istikrarı sağlamak adına atılacak adımların neler olacağı ise merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.