HDP’den ‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyası

HDP’den ‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyası
HDP Kriz Koordinasyon Merkezi, 11 kenti etkileyen depremlerin ardından başlattıkları dayanışma ağlarına ‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyasının startını...

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi, 11 kenti etkileyen depremlerin ardından başlattıkları dayanışma ağlarına ‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyasının startını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi, 11 kenti etkileyen depremlerin hemen ardından başlattığı dayanışma çalışmalarına “Aileleri Buluşturuyoruz” kampanyasını da ekledi. HDP Kriz Merkezi, bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar ve yapacakları yeni kampanyaya ilişkin yerel yönetimler binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz,  depremin olduğu ilk andan itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, süreç içerisinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gündüz, “Bine yakın yardım TIR’ını depremzedelere ulaştırdık. Kurduğumuz dayanışma merkezleriyle her bir depremzedeye dokunmaya, acılarını azaltmaya çalıştık. Yüzlerce aileye çadır ve konteyner sağladı, yüzlerce aileye barınma imkânı sağladık. Binlerce ısıtıcı ve soba, tonlarca odun ve kömürü deprem bölgelerine ulaştırdık, aşevi ve mobil mutfaklarla binlerce yurttaşımıza sıcak yemek çıkardık, çıkarmaya devam ediyoruz. Deprem bölgesine depremin ilk gününden itibaren ulaşan arkadaşlarımız, yerel koordinasyonları oluşturarak; ihtiyaçlara göre belirledikleri ekipleriyle çalışmalarını yürütüyorlar. Şu ana kadar 10 binin üzerinde sandık kurulu üyemizle 2 bine yakın muhtarla iletişime geçilerek yaşadıkları yerlerdeki hasar tespitleri ve talepleri alınarak il kriz koordinasyonlarımıza iletiliyor, yine iletilen sorunların çözüm sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.

Köprü olmayı hedefliyoruz’ 

Dostluk ve dayanışma temelinde başlattıkları ‘Aileleri Buluşturuyoruz’ kampanyasının detaylarını paylaşan Gündüz, şu çağrıda bulundu:

“Aileler ve yurttaşlar olarak buluşmak, depremzedelerle dost olmak, yoldaş olmak ve imkânlarımızı bölüşmektir. Bu bilinçten hareketle bugün ‘Aileleri Buluşturuyoruz Kampanyasını’ başlatmış bulunuyoruz. Dostluk ve dayanışma temelinde aileleri bir araya getiriyoruz. Dayanışmak isteyen yurttaşlarımızı depremzede ailelerle buluşturmayı ve aralarında köprü olmayı hedefliyoruz. Depremin görünür etkileri geçtikten, enkazlar kaldırıldıktan sonra halkımızın yaşayacağı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Dayanışma elini uzatan ailelerle, yurttaşlarla depremzedeleri buluşturmak istiyoruz. En az 4 ay olmak üzere bir ailenin geçimini sağlayabilmesi için dostluk ve dayanışma elini uzatmak isteyen aileler ile depremzedeler arasında dostluk köprüsü oluyoruz. Deprem felaketi nedeniyle zor durumda olan yurttaşlarımızla, dayanışmada bulunmak isteyen ailelerle omuz omuza yaşamı yeniden inşa edeceğiz.” (Haber merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.