Gazeteciler yarın hakim karşısına çıkıyor

Gazeteciler yarın hakim karşısına çıkıyor
Tutuklu gazeteciler Abdurrahman Gök ve Mehmet Şah Oruç 14 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri üzerinden yürütülen soruşturma kapsamında 25 Nisan’da Diyarbakır merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarından gazeteciler avukatlar, sanatçılar, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda gözaltına alındı, tutuklandı. Operasyon kapsamında tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök ve gazeteci Mehmet Şah Oruç, 14 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Abdurrahman Gök hakkında 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 14 sayfalık iddianamede Abdurrahman Gök’ün ifadesine yer verilmedi. İddianamenin ilk 3 sayfasında KCK’nin tanımına, sonraki 3 sayfada ise açık tanık Ümit Akbıyık’ın beyanlarına yer verildi.

Savcılık, Gök hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiası ile 7 yıl 6 aydan 15 yıla ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep ediyor.

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin “yetkisizlik" kararının ardından Mehmet Şah Oruç hakkında hazırlanan iddianame, ikamet ettiği Bitlis'e gönderdi. Bitlis 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, Oruç hakkında ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor. 63 sayfalık iddianamenin ilk 5 sayfasında "PKK/KCK işleyişi" anlatılırken diğer bölümlerinde ise açık tanık Ümit Akbıyık'ın, Oruç'un gazetecilik faaliyetlerine dair ifadeleri ile 35 haber yer alıyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.