Emeklileri ve geçici işçileri ilgilendiren iki teklif yasalaştı

Emeklileri ve geçici işçileri ilgilendiren iki teklif yasalaştı
En düşük emekli maaşının artırılması ile geçici işçilere yönelik düzenleme içeren teklif TBMM'de kabul edildi.   En düşük emekli maaşını...

En düşük emekli maaşının artırılması ile geçici işçilere yönelik düzenleme içeren teklif TBMM'de kabul edildi.

En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkaran kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Aynı kanunla, kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresi de arttırılırdı.

Buna göre geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.

İŞ SÖZLEŞMELERİNE DÜZENLEME

Sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçişi yapılamadığından geçici iş pozisyonlarında çalıştırılmaya devam edilen işçilerin, bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emeklilik aylığı bağlanmasına hak kazanacakları tarihte iş sözleşmelerinin sona erdirilmesini zorunlu tutan düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Bu şekilde iş sözleşmesinin sürdürülmesi ya da sona erdirilmesi kararının sözleşmenin taraflarına bırakılması amaçlanıyor.

İdare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.