Eğitim-İş Sendikası'ndan aşılama eleştirisi; Başarısız olundu
MEB, nüfusun yüzde 70'inin aşılanması halinde Eylül ayında yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıklara başladı. Yıl içine yayılacak şekilde geniş kapsamlı telafi eğitimleri için olanak sağlanacak. Yüz yüze eğitim ve okulların ne zaman açılacağına ilişkin yeni sezon bilgilendirmesinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Temmuz ayına kadar tüm öğretmenlerin aşılanacağını söyledi. Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım ise “Şimdiye kadar geçen sürede tüm öğretmenlerin aşılanmış olması gerekmekteydi ancak başarılı olunmadı. Öğretmenlerin zorda olsa aşılanmasını bekliyoruz” dedi
Yağmur Ensari / YENİGÜN ÖZEL- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin Eylül ayında başlayacağını açıkladı. Temmuz ayına kadar bütün öğretmenlerin aşılanacağı belirtilirken Eylül ayında 120 milyon doz aşının gelmesi ve nüfusun yüzde 70'inin aşılanması halinde yeni dönemde yüz yüze eğitimin güne çıkarılacağı belirtildi. Yeni dönemde de EBA’nın içeriğinin zenginleştirilip tekrar faydalanmaya devam edilecek. Telafi eğitimleri ise yıl içerisine yayılarak öğrenciye daha kapsamlı öğrenme olanağı sunulacak. Aşı takviminde aksaklık olması durumunda ise yüz yüze eğitime tekrar haftada 2 gün ve kademeli olarak geçilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamayı değerlendiren EĞİTİM-İŞ Sendika Başkanı Orhan Yıldırım, geçen süre içerisinde sadece öğretmenlerin yüzde 60’ının tek aşılandığını 1 aylık kısa sürede tüm öğretmenlerin aşılanmasının zor olacağını söyledi.
‘Ocak’ta aşılama yapılsaydı 1 yıl boşa gitmezdi’
Aşılamaya geç başlandığını savunan Yıldırım, “Şubat 24’te aşılamanın başladığı haberi verildi ancak Ocak ayında aşılamaya başlansaydı şuanda kaybedilen 1 yıllık süreç boşa gitmezdi. Yıllık kayıp öğrenciler için zor bir telafi sürecini beraberindeki getirecek. Atılacak her adım kritik önem taşıyor” dedi.
’Tablet ihtiyacı karşılanmadan EBA yetersiz kalmaya devam eder’
MEB kayıtlarına göre 3 buçuk öğrencinin tablet ihtiyacı olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
“EBA önümüzdeki yıl uygulanmadan kaldırılmalıdır. Bizim araştırmamıza göre 5 buçuk milyon, MEB rakamlarına göre ise 3 buçuk milyon öğrenci tablet sorunu yaşadığı için EBA’ya erişimde sorun yaşadı. Tablet ihtiyacı kaldırılmadan EBA’nın destek amacıyla kullanılması anlamsız kalıyor. EBA, sağlık sorunları ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için alternatifolarak kullanılır ancak sadece eğitime destek amacıyla kullanılması doğru değil.” (Haber Merkezi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.