Dolandırıcılıkla suçlanan Diyarbakır’ın eski kayyımı: Bana FETÖ’vari kumpas kurdular

Dolandırıcılıkla suçlanan Diyarbakır’ın eski kayyımı: Bana FETÖ’vari kumpas kurdular
Dolandırıcılıkla suçlanan Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi'nde 2016'da atanan ilk kayyım olan Kaymakam Mustafa Kılıç, "Bana FETÖ'vari kumpas kurdular. Bunlar emniyetin içindeki Menzil yapılanmasının devamıdır" dedi.

Maraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler için olmayan ihaleleri varmış gibi göstererek çok sayıda firmadan teminat adı altında şahsi hesabına para yatırtarak yaklaşık 50 milyon lira dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan Adana'nın Yüreğir ilçesi eski kaymakamı Mustafa Kılıç, suçsuz olduğunu iddia edip, "Bana FETÖ’vari kumpas kurdular. Tahliye ederseniz herkesin parasını öderim" dedi.

DHA'nın haberine göre, eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile kendisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın danışmanı ve AK Parti’de görevli olarak tanıttığı öne sürülen Özgür Akgül ve Paşa Yaşar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Sakarya 3 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve 160 yıla kadar hapsi istenen Mustafa Kılıç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. 90 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Özgür Akgül duruşmaya gelirken, tutuksuz sanık Paşa Yaşar ise katılmadı.

'3 MİLYON 230 BİN LİRA PARA YATIRDIM'

Mahkeme heyeti, dolandırıldığını iddia eden Murat Erem’in ifadesini aldı. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten Erem, "Sanık Özgür, deprem nedeniyle yüklü gıda alımı ihalesi olduğunu söyleyerek kaymakamlığa çağırdı. Kaymakam bey bana yüzde 6 olan ihalenin teminat bedelini yatırmamı istedi. Ben de bu kadar durumumun olmadığını söyleyince kaymakam da geçici teminat olarak yarısını yatırmamı söyledi. Kaymakam bey bana teminatı şahsi hesabına yatırmamı istedi. Ben karşı gelince, ‘Benim hesabıma şahsi para girişi olsa devlet benden hesap sorar, bu hesap vakfın hesabı’ dedi. Güvenerek 3 milyon 230 bin lira parayı yatırdım" dedi.

Kaymakam Mustafa Kılıç'tan parası geri istediğini söyleyen Erem, "Fiyatları belirleyip yanına gittiğimde her defasında beni ‘imzalar eksik’ diye oyaladı. Daha sonra kaymakamın odasına gittiğimizde siyah poşetlerin içinde dolar ve Euro para çıkışı oluyordu. Kendisinden ‘Ben bu işten vazgeçtim, paramı ver’ dedim. Kaymakamlık binasını gidip geldikçe mağdur olanları gördüm, o zaman dolandırıldığımı anladım" diye konuştu.

AVUKATLAR TARTIŞTI

Murat Erem’in avukatı Eda Deveci de söz aldı. Deveci, müvekkilinin zararının karşılanması için cezaevinde sanık Mustafa Kılıç ile görüşmeye gittiğini belirtti.

Deveci, "Bu konuyu konuşurken Mustafa Kılıç bana ‘Avukat hanım boşuna uğraşmayınız. İlk celsede tahliye olurum. Uçağa biner gider, sevgilimle İngiltere’de parayı yerim’ dedi. Ben de ‘Müslümanım diyorsunuz, eşiniz de tesettürlü’ nasıl böyle konuşuyorsunuz diye sordum. Her gün Kuran okuduğunu, günah çıkarttığını söyledi. Kaymakamların dürüst kişiler olması gerekir" dedi.

Mustafa Kılıç’ın avukatı Ünal Hakan Karakoç, meslektaşı Deveci’nin bu iddialarına tepki gösterdi.

Deveci’nin sözlerinin tutanağa geçirilmesini isteyen Karakoç, "Avukat hanım olayın tanığı haline gelmiştir. Bu beyanlarına itibar edilmemeli. Avukat hanım hakkında, söylediği sözlerle ilgili şikayette bulanacağız" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Avukat Deveci de söylediklerinin savunma kapsamında olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı da avukatların sürekli birbirleri ile tartışmaları üzerine, "Söylediklerinizi zapta geçtim. Kendi aranızda sürtüşme olabilir. Konu bitti" diyerek tartışmayı sonlandırdı.

'EŞİM BORSA OYNADIĞINI SÖYLEDİ'

Duruşmada sanık eski kaymakamın Mustafa Kılıç’ın eşi Hatice Kılıç da tanık olarak dinlendi.

Eşinin kendi adına banka hesabı açtığını belirten Kılıç, "Para günüm vardı, o yüzden eşim adıma hesap açmıştı. Maaşlarını da benim hesabıma yatırıyordu. 6 ay kadar maaşını yatırdı. Hesabımı hiç kontrol etmedim. En fazla 400 bin lira giriş oluyordu. Eşim borsa oynadığını oradan da hesaba para aktardığını söylüyordu. Kripto hesabı var mı yok mu bilmiyorum" dedi.

'KİMSEYİ DOLANDIRMADIM'

Kaymakamı Mustafa Kılıç, suçlamaları kabul etmedi. Kılıç, müşteki avukatının kendisine iftira attığını öne sürerek kendisini şöyle savundu:

"Avukat yalan ve iftira atıyor. Cezaevine geldi, müvekkilinin zararını karşılamamı istedi, avukatlığımı da ücretsiz yapacağını söyledi. Ben de kendisine dolandırıcı olmadığımı söyledim, devletin verdiği yetkiyi kullandım. Avukatın söyledikleri namusuma atılmış iftiradır. Ben kimseyi kandırmadım, dolandırmadım. İhaleleri yapacağımı, teminatları iade edeceğimi söyledim."

'MİT’TENİM DEMEDİM'

Diğer sanık Özgür Akgül de kimseye kendisini Cumhurbaşkanlığı'nda ve MİT'te görevli olduğu yönünde sözler söylemediğini belirterek tahliyesini istedi.

Duruşma savcısı mütalaasında, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

'KUMPAS KURULDU'

Savcının mütalaası üzerine söz alan Mustafa Kılıç, "kendisine FETÖ’vari kumpas kurulduğunu" iddia ederek, "Bunlar emniyetin içindeki Menzil yapılanmasının devamıdır. Ben eğer bu suçları işlemiş olsaydım yurt dışına kaçardım. Benim vicdanım rahat. Kimseyi dolandırmadım. Bile bile bana operasyon yaptılar. Gerekirse beni ev hapsiyle tahliye edin. Herkesin parasını ödeyeceğim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Kaynak:DEMİRÖREN HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.