'İşlem yapılamaz' yanıtı verildi

'İşlem yapılamaz' yanıtı verildi
Dersim (Tunceli) katliamının kurbanlarının Meclis Dilekçe Komisyonuna'na “özür dilenmesi”, “hakikatleri araştırma komisyonu kuruluşu”, “tüm kurumlardaki arşivlerin tarihçilerinin kullanımının açılması” talebiyle yaptığı başvuruya 11 yılın ardından cevap geldi.

YENİGÜN HABER – 2012 yılında Dersim (Tunceli) katliamının kurbanlarının Meclis Dilekçe Komisyonuna'na “özür dilenmesi”, “hakikatleri araştırma komisyonu kuruluşu”, “tüm kurumlardaki arşivlerin tarihçilerinin kullanımının açılması” talebiyle yaptığı başvuruya cevap geldi.

Komisyonun 5 bin 233 mağdura “3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ve TBMM İçtüzüğünün 116'ncı maddesini oluşturduğu komisyonumuzca bir işlem yapılamayacağına karar verildi”

2012 yılında Meclis Dilekçesi Komisyonuna başvuruda bulunan 5 bin 233 Dersim katliamı mağduru yakınına TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı Kararı tebliğ edildi.

Kararın yazıldığı tebligatlarda şu ifadelere yer verildi: “Avukat Cihan Söylemez ile 5233 kişiye ait dilekçelere konu özelliği, Dilekçe Komisyonunun yetki ve görev alanına girmeden bu aşamada, 3071 tarihli Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ve TBMM İçtüzüğünün 116'ncı kararı komisyonumuzca bir işlemin yapılamayacağına karar verilmesi

Komisyon tarafından 11 yıl sonra bu genel bir kararın tebliğine tepki gösteren Avukat Cihan Söylemez, "Cevabında ise bu konularla ilgili komisyonun herhangi bir araştırma yapamayacağına ilişkin bir ifade kullanıldı. Aslında tam Aziz Nesinlik, tam trajikomik bir durum var. Bir yandan da geç gelen bir cevap aynı zamanda geç gelen bir adaletsizlik örneği. Bu eleştirilmesi gereken bir durum. TBMM Dilekçe Komisyonunun bir dilekçeyi on sene, on bir sene sonra sonuçlandırması hukuk devleti adına utanç verici bir şey" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.