Bursa’da yangın faciası: 8 çocuk ve anne hayatını kaybetti

Bursa’da yangın faciası: 8 çocuk ve anne hayatını kaybetti
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dün gece saatlerinde bir evde yangın çıktı. Değirmenönü mahallesindeki yangında ilk belirlemelere göre 8'i çocuk 9 kişi...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dün gece saatlerinde bir evde yangın çıktı. Değirmenönü mahallesindeki yangında ilk belirlemelere göre 8'i çocuk 9 kişi can verdi. Dumandan etkilenen 3 kişi de hastaneye kaldırıldı

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat yangının Suriyeli bir  ailenin yaşadığı dairede çıktığını söyledi.

Yangının itfaiyenin ilk belirlemelerine göre sobadan kaynaklandığını belirten Canbolat, "Orta katta şu ana kadar yapılan tespitlerde 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk ve biri anne" dedi.

23.52'de itfaiyeye yangın ihbarının geldiğini belirten Canbolat, şöyle devam etti: "İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. İçeride 9 ceset var. Bunların 8'i çocuk, biri anne. 8 çocuktan 6'sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik. Baba dışarıda. Baba gelip yangına müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu devlet hastanesine kaldırmış. Sağlık durumu iyi. İçerideki yangında maalesef 9 Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca en üst katta oturan yine bir anne, baba ve çocuk, Suriye kökenli insanımız da dumandan etkilenmiş. Genel sağlık durumları iyi gözüküyor."

Çocukların yaşlarının 3 ile 10 arasında değiştiği bilgisini veren Canbolat, yangının çıkış nedenine ilişkin de "İtfaiyemizin ön tespitleri sobadan kaynaklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor" dedi.

'UYKUDA YAKALANMIŞLAR'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da ölen çocukların doğum tarihlerinin 2011 ile 2021 arası olduğunu aktardı: "Gaz sızıntısıyla beraber bir zehirlenmeyle... Çünkü baktığınızda bina çok büyük bir yangına maruz kalmamış. İtfaiyeci arkadaşlarımız geldiklerinde ikinci kat tamamen ateş almış. Üçüncü katta mahsur kalan üç kişiyi arkadaşlar merdivenli araçla kurtarmışlar. Maalesef çok küçük sabiler 1 yaş ile 11 yaş arasında 8 çocuk ve bir de 1991 doğumlu Amine isminde anne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acı. Tarifi gerçekten mümkün değil... Büyük insan olsaydı kokuyu alırdı belki kaçardı ama işte 1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememiş." (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.