AFAD’dan bir ilk; 18:57'de eşzamanlı deprem tatbikatı

AFAD’dan bir ilk; 18:57'de eşzamanlı deprem tatbikatı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin 23’üncü yıl dönümü...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin 23’üncü yıl dönümü nedeniyle ülke genelinde eş zamanlı tatbikat gerçekleştirecek.

AFAD'ın telefon mesajlarıyla da duyurduğu bu tatbikat aynı zamanda tüm ülke genelinde aynı anda yapılan ilk deprem tatbikatı özelliğini taşıyor. Diğer taraftan, bu tatbikatla, kamu gücüne dayanarak yapılan bu tür çağrılara vatandaşların ne kadar cevap verdiği de görülecek, bir nevi bunun da tatbikatı yapılmış olacak.

Tatbikat, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü depremin meydana geldiği saat olan 18:57’de, ‘Çök- Kapan-Tutun’ hareketinin uygulanmasıyla yapılacak.

Tatbikat öncesinde, Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde saat 18.00’de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum ile canlı bağlantı ve 81 ilden, valilerin bulunduğu alanlardan canlı görüntü aktarımı yapılacak.

Ayrıca AFAD Başkanlık merkezinde medya mensupları için Medya Platform Alanı hazırlanacak.

Deprem konusunda uzman ve eğitmen konukları, AFAD Başkanlık Merkezine davet edilecek. Ayrıca, Düzce, İzmir ve İstanbul’da Medya Platform Alanı oluşturulacak. Bu noktalarda Deprem ve Afet Eğitimi Konusunda uzman konuklar bulunacak. Ayrıca İstanbul ve Bursa afet eğitim merkezleri yayın yapmak isteyen medya mensupları için gün boyu açık olacak. Mobil Deprem Simülasyon Araçları Ankara (AFAD Başkanlığı) ve Düzce’de bulunacak.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye genelinde 12 Kasım'da gerçekleştirilecek deprem tatbikatıyla ilgili, "Amacımız, afetlere hazırlığa katkı sunmak. Bu yolda farkındalık oluşturacağız. Buradan elde ettiğimiz dinamizmi başka alanlarda devam ettireceğiz. O sebeple bunu hayati çalışma olarak görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızın da buna duyarlı olmasını ve katılmasını istirham ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapacağız. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek" açıklaması yaptı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum