2. el araç satacaklar dikkat! 100 bin TL cezası var

2. el araç satacaklar dikkat! 100 bin TL cezası var
2. el araç alım satım yapacaklara dikkat. Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni karara göre kurala uymayanlara 10 bin ila 100 arası ceza kesilecek.

İKİNCİ EL SATIŞ SİTELERİNDE SAHTE İSİM KULLANILMAYACAK

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre, ikinci el araç alım satım sitelerinde oluşturulan hesaplarda sahte isim kullanılmayacak… Karar sadece ikinci el araç alım satımında değil gayrimenkulde de geçerli olacak.

SATIŞLARDA GERÇEK İSİM-SOYİSİM GETİRİLDİ

Sitelere araç veya gayrimenkul ilanı veren kullanıcıların gerçek isim ve soyisimle hesap oluşturmaları kuralı geldi… Araba satış sitelerinde sahte isim yasaklanıyor. karar Resmi Gazete’de yayınlandı. İkinci el araç ve gayrimenkul satışlarında sahte kimlik kullanılmayacak

GAYRİMENKUL SATIŞLARINDA DA GEÇERLİ

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre ikinci el araç alım satım ve gayrimenkul satışları ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı… yapılan yeni düzenlemeye göre ikinci el araç ve gayrimenkul satış sitelerinde sahte isimle hesap oluşturmak yasaklandı…

AKRABALAR BU KURALA DAHİL DEĞİL

Kararda, kişiler, kendisi, eşi veya bir ve ikinci dereceden akrabalarına ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkul için sadece yetki belgesi alarak satış ilanına çıkabilecek…

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI YAPAN SAHTE İSİMLERE 100 BİNE KADAR CEZA

İlan siteleri, kurala uyup uymayanları tespit emtkele yükümlü olacak. Kurala uymayanlara 10 bin ila 100 bin arasında ceza kesilecek.

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM KURALLARI NELERDİR?

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda değiştirilen maddeler şöyle; “Başkalarına ait ikinci el motorlu kara taşıtlarının satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişiler aşağıdaki hususlara uymakla yükümlüdür…”

“Gerçek kişinin adı, soyadı ve TC kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ile telefon numarasını; tüzel kişinin unvan ve telefon numarasını üyelikten veya ilanın yayımlanmasından önce doğrulamak… Doğrulanmış bilgilerin güncelliğini korumak ve bu bilgileri saklamak.

“İlana konu taşıtın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşıt sahibi tarafından yetkilendirildiğini ilanı yayımlamadan önce doğrulamak…”

“Piyasa yapısını bozucu veya tüketiciyi yanıltıcı ilanları önlemeye yönelik tedbirleri almak, etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarının ve tüketicinin korunması amacıyla Bakanlıkça alınan tedbirlere uymak…” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.