Gülistan Doku’nun ablası konuştu

Gülistan Doku’nun ablası konuştu
Kedisinden haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku’dan ablası Aygül Doku, kardeşinin başına gelenlerin net olduğunu belirterek, “Peki, çocuk (Zainal...

Kedisinden haber alınamayan Diyarbakırlı Gülistan Doku’dan ablası Aygül Doku, kardeşinin başına gelenlerin net olduğunu belirterek, “Peki, çocuk (Zainal Abarakov) neden hala tutuklanmıyor? Biz 100 gündür neyi bekliyoruz? 100 gündür neden hala bir noktaya varamıyoruz” diye sordu

DİYARBAKIR YENİGÜN - Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku’nun (21) ablası Aygül Doku, sosyal medya hesabında kardeşinin 100 gündür neden bulunmadığını sordu.  Gülistan’ın arandığı barajda 17 gün önce Esma Kılıçarslan’ın bulunduğunu hatırlatan Doku, “Ne şekilde atıldığını bilmiyoruz. Fakat bu kadar kısa sürede ortaya çıkması Gülistan’ı arayan ekipler, AFAD, emek verenlerin hepsi Gülistan’ın suda olmadığını söylüyor. Çünkü akıntı yok, su durgun. Bende soruyorum peki ‘Gülistan Doku’ nerede?” dedi.

‘100 gündür bekliyoruz’

Kardeşi Gülistan’ın kaybolmadan önce sınava gireceği için not çıkardığını söyleyen abla Doku, “Her şey normalken Gülistan o gece Zaynal’ın aile evine gidiyor. Daha sonra Zaynal tarafından darp edilerek kolundan tutulup araca zorla bindirilmeye çalışılıyor. Olay yerine polis geliyor. Sabah tekrar o çocuğun yanına gidiyor. Gülistan'ın başına ne geldi sorusu açık ve net ortada değil mi? Peki şunu soruyorum. Bu çocuk gözaltına alınmadı. Peki neden hala tutuklanmıyor? Biz 100 gündür neyi bekliyoruz. 100 gündür neden hala bir noktaya varamıyoruz. Suda ise cesedini alalım dedik. 100 gündür bekliyoruz. Herkes umudunu yitirmiş durumda” şeklinde konuştu.

‘Herkese sesleniyorum’

“Peki bundan sonrası için, neden hala adım atılmıyor? Artık tutuklanması gerekmiyor mu?“ diye soran abla Doku, şu çağrıda bulundu:

“Buradan herkese sesleniyorum. Bizi yönetenlere, muhalefete, hak, hukuktan bahsedenlere, avukatlara, evinde kız çocuğu olan herkese sesleniyorum. 100 gündür kızınızdan haber almazsanız ne yapardınız? Bu kadar sabırlı olur musunuz?” (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.