GÜNCELLENDİ - Selçuk Mızraklı'ya tahliye çıkmadı

GÜNCELLENDİ - Selçuk Mızraklı'ya tahliye çıkmadı
19 Ağustos'ta görevden alınıp yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın, 22 Ekim'de tutuklanıp hakkında...

19 Ağustos'ta görevden alınıp yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın, 22 Ekim'de tutuklanıp hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Mızraklı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 10 Şubat'a erteledi

DİYARBAKIR YENİGÜN – Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı hakkında açılan dava bugün görüldü.  Duruşmayı takip etmek üzere adliyeye gelenler arasında DBB Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, HDP milletvekilleri ve Diyarbakır İl Örgütü, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Emek Partisi MYK Üyesi Yusuf Karataş, Mardin Baro Başkanı Avukat İsmail Elik ile çeşitli kurumların temsilcileri yer aldı. Mızraklı, yargılandığı duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan T2 Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tanıklar iddiaları doğrulamadı

Duruşmada dinlenen tanıklara, Mızraklı’nın doktorluk yaptığı dönemde örgüt üyelerini tedavi ettiği yönündeki iddialar soruldu. Mızraklı ile birlikte aynı dönemde çalışmış olan tanıklar, bu ifadelerin doğru olmadığını söyledi. Selçuk Mızraklı ile aynı dönemde hastanede çalışmış olan anestezi uzmanı tanık doktor, kayıt altına alınmadan bir hastanın hastaneye kabul edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Tanık doktor, hazırlık yapılmadan ve bizzat kendisinin kontrolünden geçmeden bir hastanın ameliyata alınamayacağını, böyle ağır ameliyat geçirmiş birinin sabah taburcu edilemeyeceğini, edilse derhal öleceğini, hiçbir hekimin bu sorumluluğu almayacağını söyledi. Tanık doktor, Selçuk Mızraklı’nın hastanede gece nöbetine kalmadığını da vurguladı.

Mızraklı tahliyesini istedi

Tanık olarak dinlenen hastane çalışanları da o dönemde Selçuk Mızraklı’nın kayıt dışı hasta ameliyat ettiğine tanık olmadıklarını anlattılar. Selçuk Mızraklı’nın bir örgüt üyesini ameliyat ettiğini iddia eden itirafçı bunu Mustafa isimli hastane çalışanından duyduğunu söylemişti. Tanık olarak dinlenen ‘Mustafa’ böyle bir şey duymadığını, itirafçıya da böyle bir bilgi vermediğini söyledi.  Duruşmaya SEGBİS’le katılan Selçuk Mızraklı savunma yaptı. Başkanlığını yaptığı Sarmaşık Derneği hakkında bilgi veren Mızraklı, itirafçının beyanları üzerine ise, “Böyle bir ameliyat yapıp kişiyi aynı sabah taburcu etmiş olsam şu anda taksirle insan öldürmekten yargılanmam gerekirdi” dedi. Tutukluluk haline son verilmesini talep eden Mızraklı, şehrinden, memleketinden hiçbir yere gitmeyeceğini söyledi. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti Mızraklı’nın tutukluluk haline devam kararı verdi. Bir sonraki duruşma 10 Şubat 2020’de olacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.