‘Kaçak nişan ve düğün organizasyonları yasaklansın’
ETKİNLİK-SEN Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, düğün salonlarına getirilen kısıtlamalardan şikayet ederek, kaçak olarak nitelendirdikleri nişan ve düğün organizasyonların yasaklanmasını istedi
DİYARBAKIR YENİGÜN - Organizasyon alanında örgütlenen işverenlere ait Tüm Etkinlik İşveren Sendikası (ETKİNLİK-SEN), 25 büyükşehirdeki temsilcilerinin katılımıyla Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan sendikanın Kurucu Genel Başkanı Ali Koray Özandaç, pandemi nedeniyle düğün salonlarının uzun süre kapalı kaldığını belirterek, pandemi sürecinin ekonomik anlamda kendilerine yansıyan olumsuz yönlerini anlattı. Son 55 günde, belirli kısıtlamalarla düğün salonlarının faaliyetlerine başladığını söyleyen Özandaç, “kaçak” organizasyonlardan şikayetçi oldu. Özandaç, “kaçak” olarak nitelediği mahalle, sokak ve villalarda yapılacak düğün, kına, nişan, taziye, sünnet, yemek etkinliklerinin yasaklanmasını istedi. Söz konusu mekanların denetlenerek ağır yaptırım ve cezaların uygulanmasını isteyen Özandaç, “Mahalle, sokak, bahçe, villa gibi ruhsatsız ve ehliyetsiz tüm mekanlardaki kına, düğün, taziye, nişan, sünnet, yemek ve etkinlikler derhal yasaklansın. Ruhsatsız mekanları ve sokak etkinliklerini denetlemek zorunda kalan kolluk kuvvetleri ve denetim ekipleri, mevcut kayıtlı salonların denetimi ile görevlendirilsin ve kurallara uymayan mekanlar ve misafirler en ağır yaptırımlar ile cezalandırılsın” diye konuştu.
‘İl pandemi kurulunda üyemiz bulunsun’
İl pandemi kurullarında ETKİNLİK-SEN’den bir üyelerinin görevlendirilmesini isteyen Özandaç, Tüketici Hakem Heyetleri’nde bir de bir üyelerinin görevlendirilmesini talep etti. Etkinliklerde ödenen yüzde 30 kaporanın her ne sebeple etkinliğin iptal edilmesi durumunda işyerine ödenmesi zorunluluğunun kabul edilmesini isteyen Özandaç, kapalı tutuldukları süreler içinde kiralarının devlet tarafından ödenmesini istedi.
‘Kapalı zamanlarda SGK ödemesi yapmayalım’
Özandaç, diğer taleplerini şöyle sıraladı: “Devletimiz kapalı tutulduğumuz ve bundan sonra da kısıtlı olduğumuz zamanlar için elektrik, su, reklam ve ilan vergileri, SGK ödemeleri gibi ödemelerimizi talep etmesin. Zora giren, kirasını ödeyemeyen, maaş veremeyen işletmelerimiz için devlet bankalarından uygun maliyetli, 6 ay geri ödemesiz uzun vadeli kredi sağlansın. Hükumetimizce etkinlik sektörü ile ilgili alınacak tedbir ve kararların, sektörümüzün önceden planlı ve programlı bir şekilde çalıştığı nazara alınarak ve misafirlerimizin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için, en az 10 gün önceden duyurularak uygulamaya alınması sağlansın.” (Haber Merkezi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.