Video Haber: Feribot seferinin yapılamamasına vatandaşlardan tepki

Video Haber: Feribot seferinin yapılamamasına vatandaşlardan tepki
Dicle Barajı üzerinde, ulaşım için kullanılan feribotun çalıştırılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu tür aksaklıkların...

Dicle Barajı üzerinde, ulaşım için kullanılan feribotun çalıştırılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu tür aksaklıkların Peygamberler diyarı Eğil'e yakışmadığını söylediler

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunan Dicle Barajı'nda, ulaşım için kullanılan feribotun aylardır arıza olduğu gerekçesiyle çalıştırılmadığını iddia eden vatandaşlar duruma tepki göstererek, bu tür aksaklıkların Peygamberler diyarı Eğil açısından utanç verici bir durum olduğunu belirttiler. Eğil ilçesinden 3 köy ve 5 mezraya ulaşım sağlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki feribotun aylardır çalışmadığını belirten vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Yaşadıkları sorunu yetkililere bildirmelerine rağmen herhangi bir çözüme kavuşturulmadığını belirten Ilgın Mahalle (Kızılan Köyü) Muhtarı İbrahim Deniz, "1997'de bu baraj göleti yapıldı. Bizim asma köprümüz su altında kaldı. Devlet bize feribot verdi. Feribotta maalesef sular çekildiğinde çalışmıyor, zaman zaman arıza veriyor. 5 gün çalışıp 5 ay çalışmıyor. Feribot yaklaşık 3-4 aydır çalışmıyor. Bundan dolayı bizler mağdur oluyoruz. Şu anda ilçeyle ilişkimiz kesilmiş. Bir yolumuz var o da gidiş-geliş 60 kilometreyi buluyor. Bunu yetkililere ilettik fakat çözüm olmadı." dedi.

“Ücretini verelim fakat mağdur kalmayalım”

Yolcu ücreti hesabı gütmediklerini hatırlatan Ilgın Mahalle Muhtar Azası Hacı Barlas, "Feribotumuz çalışmıyor, araç götürüp getiremiyor. Fakat yayaları götürüp getirebilir iken onu da yapmıyor. Şu an feribotun etrafında tekneler bağlıdır. Bir hastamız olduğunda 35 kilometrelik yolu kullanıyoruz. Önceleri feribot ücretliydi fakat son 2 yıldır bizden ücret talep edilmiyor. Ücretini verelim fakat mağdur kalmayalım. Bu tarafta 3 köy, 5 mezramız var ve 4 bine yakın nüfusumuz var. Bu nüfus yaklaşık 2 bin seçmene tekabül ediyor. Karşı taraftaki Zülküfl, Elyesa Peygamber ve Harun-u Nebi ziyaretlerine gelen bakanlarımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehdi Eker Bey, Galip Ensarioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, buranın mağduriyetini herhalde biliyorlardır. Burada turistik amaçlı tekneler var. İlçede resmi işlerimiz oluyor ve işlemlerimizi halledene kadar feribot saatleri geçiyor. Bu teknelerle ücret karşılığı karşıya geçiyoruz ve bunlar da olmasa ilçede kalıyoruz. Büyüklerimizden ricamız bir köprü istiyoruz." ifadelerini kullandı. Ilgın Mahallesi sakinlerinden Hacı Hasan Toğrul ise belediyenin kendilerini farklı bahanelerle kandırdıklarını iddia ederek, "Feribot kaç aydır çalışmıyor. Hayvan alım satımında köprüden geçerken askerler bize ceza kesiyorlar. Cumhurbaşkanı ve Bülent Arınç ziyarete geldiler. Bize söz verdiler. Astığımız pankartları görünce "Hemen gündeme alın." dedi. Bizler onu bekliyoruz. Belediyeye gittiğimizde 'Feribotun pistonu bozuk, kapısı bozuk, bugün yapacağız, yarın yapacağız.' bahaneleriyle bizi kandırıyorlar." şeklinde konuştu.

“Gerçekten utanıyoruz, buraya yakışmıyor”

Bu durumun Peygamberler diyarı Eğil'e yakışmadığını ifade eden Hacı İbrahim Şimşek, "Burası bilindiği gibi peygamberler diyarıdır. Buraya gidip gelenler bize ulaşımımızı sorduklarında feribotun arızalı olduğunu, randıman vermediğini söylüyoruz. Gerçekten utanıyoruz, buraya yakışmıyor. Özel sektöre ait olsa sıkıntısız bizi götürüp getirir fakat belediyenin eline geçtiğinden beri sürekli aksilikler oluyor. Gerçekten memleketimize yakışmıyor. Dünya genelinde ulaşımın her şeyden öncelikli olduğu söyleniyor. Ben 3 kilometrelik yolu kullanamıyorsam bu hangi devirdir?" diyerek tepki gösterdi. Maaşının bir kısmını yol parasına vermek mecburiyetinde kaldığını belirten EDAŞ personeli Mahsun Batu ise "Eğil EDAŞ arızada çalışıyorum. Bizler vardiyalı olarak 4-12, 8-16 mesaisinde çalışıyoruz. Bizler bu yolu kullanamadığımızdan Dicle yolunu kullanıyoruz. Ben her gün 5 yerine 50 kilometre gidip gelmek zorunda kalıyorum. Ben aldığım 2 bin lira maaşın 700 lirasını yola veriyorum.  8 nüfuslu aileyiz, aldığım maaştan bize bir şey kalmıyor. " diyerek mağdur olduğunu belirtti.

Belediye iddiaları yalanladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise iddiaları yalanlayarak, "Şu anda feribotlarımız çalışır durumdadır. Sadece su seviyesi düştüğünden dolayı araç seferlerini yapamamaktayız. Fakat yaya vatandaşlara feribot hizmetini veriyoruz. Feribotumuzun sık sık arıza yapması da söz konusu değildir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.