EMAX anket sonuçlarını açıkladı

EMAX anket sonuçlarını açıkladı
EMAX Araştırma şirketi, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin'deki...

EMAX Araştırma şirketi, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin'deki araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

DİYARBAKIR YENİGÜN MAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesindeki 15 ilde toplam 8566 katılımcıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Ankette HDP'nin eş başkan adaylarının ikisi yerine bir adayının ismine yer verildi. Ankete göre HDP, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Batman gibi kentlerde açık ara öndeyken, Ardahan'da yarış AKP ve CHP arasında. Iğdır'da başabaş bir durum gözlenirken, Bitlis, Muş ve Siirt'te AKP adayıyla, HDP'nin eş başkan adayları yarışıyor.

EMAX, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt ve Mardin'de gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını şu şekilde açıkladı:

DİYARBAKIR:

Araştırmada, vatandaşa 'Bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan yüzde 34,5'lik kesim 'AKP'nin adayı Cumali Atilla', yüzde 50,7'lik kesim 'HDP'nin adayı Adnan Selçuk Mızraklı' dedi.

MARDİN:  Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' sorulanlardan yüzde 50,2'lik kesim HDP'nin adayı Ahmet Türk, yüzde 33,1'lik kesim ise 'AKP'nin adayı Mehmet Vecdi Kahraman' dedi.

BATMAN:  Bugün Batman Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verecekleri' sorulan vatandaşlardan yüzde 50,2'si 'HDP adayı Mehmet Demir', yüzde 30,9'u 'AKP adayı Murat Güneştekin' ve yüzde 10,1'i ise 'kararsızım' dedi.

SİİRT:  Siirt'te araştırmaya katılanların yüzde 38,9'u AKP adayı Ali İlbaş'a oy vereceğini belirtirken, yüzde 42,4'ü HDP adayı Berivan Helen Işık'a oy vereceğini söyledi. Siirt'te yüzde 17 oranında seçmen de kararsız olduğunu belirtti.

TUNCELİ:  Tunceli'de araştırmaya katılanların yüzde 31,5'i 31 Mart'ta tercihini HDP adayı Nurşat Yeşil'den yana kullanacağını belirtirken, yüzde 27'lik kesim kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak tanınan TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na oy vereceğini söyledi. Aynı ankette CHP adayı Yusuf Kenan Aydın'a oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 19,8 çıktı. Kararsızların oranı ise yüzde 12 olarak belirlendi.

HAKKARİ:  Hakkari'deki anket çalışmasında HDP'nin adayı Cihan Karaman'ın yüzde 57, AKP'nin adayı Cüneyt Epcim'in ise yüzde 25,6 oy alacağı öngörüldü. Kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 16,1 olarak belirlendi.

BİNGÖL:  Bingöl'de araştırmaya katılanların yüzde 49'u tercihini AKP adayı Erdal Arıkan'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 31,2'si HDP adayı Hişyar Özsoy'a oy vereceğini belirtti. Kararsız olduğunu belirtenlerin oranı ise 18,5 oldu.

​BİTLİS:  Bitlis'te araştırmaya katılanların yüzde 40,2'si 31 Mart'ta tercihini AKP adayı Nesrullah Tanğlay'dan yana kullanacağını belirtirken, yüzde 38,6'sı HDP adayı Faruk İşlek'e oy vereceği yönünde görüş bildirdi. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,4 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 19,8 olarak belirlendi.

MUŞ:  Muş'ta AKP'nin adayı Feyat Asya'nın yüzde 43,5, HDP'nin adayı Sırrı Sakık'ın ise yüzde 37,6 oy alacağı öngörüldü. Aynı ankette diğerlerine yüzde 1,7 ve hangisine oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirtenlerin oranı da yüzde 17,2 olarak belirlendi.

ARDAHAN:  Ardahan'da ankete katılanların yüzde 34,7'si tercihini AKP adayı Yunus Baydar'dan yana kullanırken, CHP'nin adayı Faruk Demir'i tercih edenler ise yüzde 31,3 olarak belirlendi. Ankete katılanlardan İYİ Parti'nin adayı Mete Özdemir'i tercih edenlerin oranı ise yüzde 13,5 çıktı.

​KARS:  Kars'taki araştırmada vatandaşlardan yüzde 31,2'si 'MHP adayı Çetin Nazik', yüzde 25,4'ü 'HDP adayı Ayhan Bilgen', yüzde 15,5'i 'CHP adayı Taner Toraman', yüzde 11'i 'DSP adayı Naif Alibeyoğlu', yüzde 7,6'sı ise 'İYİ Parti adayı Settar Kaya' dedi.

​IĞDIR:  Iğdır'daki anket çalışmasında MHP'nin Belediye Başkan adayı İsa Yaşar Tezel'in yüzde 45,8, HDP'nin adayı Yaşar Akkuş'un ise yüzde 44,3 oy alacağı öngörüldü. Iğdır'da kararsızların oranı nise yüzde 9,2 oldu.

AĞRI:  Ağrı'da HDP adayı Abdurrahman Doğar'ın yüzde 45,6, AKP adayı Savcı Sayan'ın yüzde 40,3 oy alacağı belirlenirken, kararsız seçmen oranı ise yüzde 13,3 çıktı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.