‘Ekonomik tedbirler hızlıca hayata geçirilmeli’

‘Ekonomik tedbirler hızlıca hayata geçirilmeli’
Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı...

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı ekonomik önlemlerin de hızlıca alınması gerektiğini belirtti

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, aralık ayının ilk haftasında Çin'de başlayan ve dünyaya yayılan yeni tip Corona virüs (Covid 19) salgınının ülkemizde de görülmesiyle, sürecin azami hassasiyetle yürütülmesi gerektiği belirtildi. Yeni tip Corona virüsün yayılma hızının ve yaşlı kişiler başta olmak üzere neden olduğu hayati riskin çok yüksek olmasının, yeni dramların önlenmesi adına önemli olduğu belirtilen HAKSİAD açıklamasında, Sağlık Bakanlığının ve ilgili diğer kurumların alacakları tüm tedbirlere uymanın herkesin görevi olduğu ifade edildi.

 ‘Tedbirler riski azaltmak için çok önemli’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşların birbirleriyle temasını ve kalabalık ortamlarda bir arada bulunmalarını önleyici tedbirler riski azaltabilmek için çok önemlidir. Devlet kurumlarının salgınla mücadele tedbirlerini etkili şekilde hayata geçirmesi, bu süreçte sivil toplum örgütleri ve vatandaşların dikkatli, duyarlı ve beraber hareket etmesi, insan ve toplum yaşamına karşı ortak sorumluluğumuzdur. Ülkede virüsün yayılım hızını azaltarak sağlık sistemi üzerinde aşırı yükün oluşmasını önlemek için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Bu salgının insan ve toplum sağlığı yanında ülke ekonomilerini de etkilediğini müşahede etmekteyiz. Piyasalardaki yüksek ve ani dalgalanmaların sebep olduğu riskler, tedarikçilere ve ihracatçılara yansıyan olumsuzluklar ve salgınla mücadele tedbirlerinin iç talebe etkileri, tüm ülke ekonomilerini zor durumda bırakmıştır.

‘Üzerimize düşeni yapacağız ve yapmaya da hazırız’

Meselenin ekonomik boyutlarına karşı da önlemlerin hızlıca hayata geçirilmesi ve ekonomimizdeki toparlanmanın devam edebilmesi, istihdamın devamı için çok önemlidir. İlgili bakanlıklarımız tarafından bu yönde yapılmakta olan çalışmalara ve istişare süreçlerine HAKSİAD olarak desteğimizi sunuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona virüsü pandemik olarak tanımlamasını hatırlatır, bu açıklamadan dolayı şirketlerin ödemeleri için mücbir sebep sayılacak bir kararnameyi hükümetin çıkarmasını tavsiye ederiz. İş insanları olarak gerek insanlığın ve toplumumuzun sağlığı ve gerekse ekonomimiz açısından bu dönemin Allah’ın yardımıyla en az hasarla atlatılması için üzerimize düşeni yapacağız ve yapmaya da hazırız." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.