Video Haber; Diyarbakırlı yeni evli çift, ev eşyaları almak isterken hem paralarından hem de mobilyalardan oldu!

Video Haber; Diyarbakırlı yeni evli çift, ev eşyaları almak isterken hem paralarından hem de mobilyalardan oldu!
Evlerinde mobilya almak isterken sipariş verdikleri firma tarafından dolandırıldıklarını ileri süren yeni evlenen Çiçek çifti, hem paralarından hem de...
Evlerinde mobilya almak isterken sipariş verdikleri firma tarafından dolandırıldıklarını ileri süren yeni evlenen Çiçek çifti, hem paralarından hem de sipariş ettikleri mobilyadan olduklarını savundu. Firma tarafından mağdur edildiklerinden dolayı henüz evlerinde mobilya namına eşya bulunmadığını kaydeden çift, yetkililerden yardım talebinde bulundu

YENİGÜN HABER - Diyarbakır'da yeni evlenen Çiçek çifti, evlerine mobilya almak isterken sipariş verdikleri firma tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek söz konusu mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi. Menkul ve gayrimenkul alanda ticari faaliyet yürüten bir firma tarafından dolandırıldıklarını iddia eden yeni evli çift hem paralarından hem de sipariş ettikleri mobilyadan olduklarını söyledi. Çiçek ailesi, yeni evli olduğunu fakat firma tarafından mağdur edildiklerinden dolayı henüz evlerinde mobilya namına eşya bulunmadığını söyledi.

‘Aylardır oyalanıyoruz’

Özel bir firma tarafından düğün paketi çerçevesinde birçok ürün aldıklarını fakat para yatırmalarına rağmen aylarca firma tarafından oyalanıp teslimatlarının gerçekleşmediğini iddia eden Hasret Çiçek, “2020 yılının aralık ayında Onur Metalik tarafından büyük kampanyalar doğrultusunda 9 bin 700 liralık bir düğün paketi aldık. Teslimatın 3 ay sonra yapılacağını söylediler. Bizim de evimiz o sırada tadilata olduğu için bekleme süremiz vardı. Daha sonrasında yeni kampanyalar yaptılar ve bu kampanyalardan çok beğendiğim bir düğün paketini seçtim. Bunun üzerine ücret farkını ödemek koşuluyla daha bir üst paketini aldık. Fark olarak da 4 bin 500 lira gibi bir ücret verdik. Mart ayının ilk gününde teslimatın yapılacağı söylendiği için biz de onlara inanarak evimizi ona göre kurup ayarladık” dedi.

‘Savcılık firmaya açtığımız davayı ret etti’

Firma tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla hukuki süreç başlattıklarını anlatan Çiçek, "Daha sonra 1 Mart tarihinde bizi bekletip oyaladılar ve teslimat tarihi konusunda bu sefer firma ile 1 Nisan tarihinde anlaştık. Tabi daha sonra bu tarih 24 Nisan'a, 30 Nisan'a, 1 Mayıs'a ertelendi ve en son 10 Mayıs gününe teslimatın yapılacağı söylendi. Bunun üzerine artık ben dayanamadım ve firmaya dava açmaya karar verdim. Çünkü dolandırıldığımızı düşündük ve dava sürecimiz hala devam ediyor. Ama 2 gün önce savcıdan ret cevabı geldi. Biz bu reddi kabul etmeyeceğiz. Biz bir üst mahkemeye başvuracağız." ifadelerini kullandı.

‘Söz konusu firmadan birçok kişinin şikayetçi olduğunu öğrendim’

Mağduriyet yaşadığını dile getiren Çiçek, "Firmaya verdiğim siparişler içerisinde, koltuk takımı, televizyon ünitesi, yatak takımı, konsol ve bir de yemek takımı vardı. Fakat sipariş ettiğim hiçbir ürün gelmedi. Ben televizyonumu yere bırakmak zorunda mıyım? Ben yeni evli olmama rağmen bir misafir bile çağıramıyorum. Elbiselerimi dolaba koyamıyorum. Geçici olarak ayaklı askı almışım. Kullanmadığım kışlık elbiselerimizi de valizlerde saklamak zorunda kalıyorum. Bunları yaşamak zorunda mıyım?" şeklinde konuştu.

‘Tüketici Haklarına da şikâyette bulundum’

Söz konusu firmadan birçok kişinin şikayetçi olduğunu aktaran Çiçek, "Yetkili firmaya dava açtıktan sonra birçok kişinin firmadan şikayetçi olduğunu öğrendim ve daha çok üzüntü yaşadım. Bu halkı dolandırmak zorunda mısınız siz? Niye bunları yaşatıyorsunuz bize? Niye bu firmayla ilgili yetkililer hiçbir şey yapmıyor? Biz zor durumdayız, bizleri görün artık. Tüketici Haklarına da şikâyette bulundum. Ama aldığım ürünlerin limitlerin kotasını aşacağını söylediler. Fakat aldığım ürünler lüks eşyalar değil, bilhassa zaruri ürünlerdir. Sadece evimin ihtiyaçlarını aldım fakat limitin aşıldığından dolayı yapılacak bir şeyin olmadığını belirtiler. Ben de bunun üzerine davacı oldum” dedi. Konuya ilişkin firma yetkilileriyle yapılan görüşmede, söz konusu iddialar reddedilerek habere konu olan Çiçek ailesinin mağduriyetine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.