Video Haber - Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü

Video Haber - Bayram alışverişi esnafın yüzünü güldürdü
Kurban Bayramı'nın arefesinde çarşı ve pazarda son gün hazırlığı yoğun bir şekilde sürerken, esnafın yüzü bayram bereketiyle güldü.   YENİGÜN...
Kurban Bayramı'nın arefesinde çarşı ve pazarda son gün hazırlığı yoğun bir şekilde sürerken, esnafın yüzü bayram bereketiyle güldü.

YENİGÜN HABER  - ​ Şırnak’ın Silopi ilçesinde Covid-19 ve virüsle mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalarla iş yapamayan esnafın yüzü Kurban Bayramı’nın bereketiyle güldü.

Sıcaklığın 42 dereceyi bulduğu Silopi’de bayram alışverişi gündüz pek tercih edilmezken, akşamları ise yoğunluk gece yarısına kadar sürüyor.

Uzun bir aradan sonra kısıtlamasız Kurban Bayramı’na kavuşacak olan halk, bayram hazırlığı için gıda, manav, giyim, meşrubat ve zücaciye ihtiyaçları için dükkanlara  akın ediyor.

Kimileri bayram alışverişinden memnun olduğunu belirtirken kimileri de alım gücünün düştüğünü belirterek alışveriş yapmakta zorlandığını belirtiyor.

Terzilerin gece mesaisi başladı

Bayramda terziler yöresel kıyafet giyimi için daha çok tercih edilirken, çoğunlukla hazır giyim esnafından alınan elbiselerin daraltma ve kısaltma işlemleri yapılıyor.

İş yoğunluğunun akşamdan bir sonraki günün sabahına kadar sürdüğü terzi esnafının yüzü bayram bereketiyle güldü.

Berberler randevu sistemini kullanıyor

Bayram hazırlığının bir sonraki durağı da berberler oluyor. İş yoğunluğunun 1 hafta önce başladığı ve gece yarısına kadar sürdüğü berberlerde randevu sistemi kullanılıyor.

Esnaf, sıcaklık ve Covid-19 nedeniyle iş yoğunluğunu kırmak ve yetiştirmek için cep telefonuyla da müşteri kabulü yapıyor.

 “Bayram, kopukluğa uğrayan komşuluk-akrabalık bağlarını güçlendirecek”

İlçede bayram telaşının sürdürdüğünü belirten Hamza Öztürk, meşrubat ve bayramlık elbise almak için çarşıya geldiğini söyledi.

Salgınla beraber kısıtlamasız bir bayram geçireceklerini anımsatan Öztürk, salgınla beraber akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin zayıfladığını ve bayramın toplumsal dayanışma ruhuyla bu zayıflığı onarmak için büyük fırsat olduğunu ifade etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.