Sağlıkçılardan alkışlı protesto

Sağlıkçılardan alkışlı protesto
Diyarbakır’da sağlık çalışanları, ücret ve çalışma koşullarına ilişkin oturma eylemi yaparak Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti   YENİGÜN...

Diyarbakır’da sağlık çalışanları, ücret ve çalışma koşullarına ilişkin oturma eylemi yaparak Sağlık Bakanlığı’nı protesto etti

YENİGÜN HABER - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, özlük haklarına ilişkin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. “Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor” yazılı pankart açın sağlık çalışanları, “Performansa hayır, keşke sağlıkçı yerine Ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi”, “4/a 4/b ayrımı kalksın, herkese güvenceli iş”, “Yılın 13 ayı, haftanın 8 günü, günün 25 saati, bayramlarda, tatillerde hizmet verilir” ve “Alkış değil hakkımızı istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.  Açıklama yapan SES Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, 10 aydır Kovid-19'la mücadele eden sağlık emekçileri olarak en başından beri sosyal, ekonomik taleplerini dile getirdiklerini belirterek, “İktidar yandaşına kaynak bulabiliyor iken, sağlık çalışanlarına yüzde 3'ü reva görüyor” dedi.

‘Ne diyeceğimizi şaşırdık’

Güldiken “Ağlayacağımıza gülüyoruz, elimizde keşke sağlıkçı olacağımıza ay çiçek yağı olsaydık” diye döviz taşıdıklarını ifade ederek, “Bu o kadar trajik ki ne diyeceğimizi şaşırdık. Sürecin en başından beri hakkınızı ödemeyiz dediler, gerçekten ödemediler. Sürecin en başından beri halkı, emekçiyi, verileri ile manipüle etiler, kandırdılar. En başından beri gerçekleri gizlediler” diye konuştu. Bu güne kadar Türkiye’de pandemi nedeniyle yirmi binden fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve bunların büyük bir kısmının yoksul olduğunu ifade eden Güldiken, şunları söyledi: “Sadece sağlık alanında 339 emekçi arkadaşımız Kovid nedeniyle yaşamını yitirdi. 130 bine yakın emekçi de virüse yakalandı. 2 milyondan fazla Kovid’e yakalanan insan var, bu koşularda çalışabilecek durumda değiliz artık.”

‘Protesto ediyoruz’

Ek ödemelerin tek kalemde ödenmesini talep eden Güldiken, “Biz Sağlık Bakanlığını, hükümetin bize reva gördüğü bu küçük zammı protesto ediyoruz. Onlar hep bizi alkışlıyorlar, biz de bir dakika onları alkışlayacağız. Bakalım haksız yere alkış duymak, dalga geçilerek alkışlamak nasıldır, birazda empati kursunlar” dedi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan sağlıkçılar, “Sağlıkçıyız, haklıyız, kazanacağız” sloganı attı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.