Bakan çalışma başlattıklarını duyurmuştu; EYT çalışması ne zaman meclise sunulacak?

Bakan çalışma başlattıklarını duyurmuştu; EYT çalışması ne zaman meclise sunulacak?
Bakan Bilgin’in açıkladığı EYT için çalışma grubunun Ocak ayına kadar çalışmayı Meclis'e sunması bekleniyor   Çalışma Ve Sosyal Güvenlik...
Bakan Bilgin’in açıkladığı EYT için çalışma grubunun Ocak ayına kadar çalışmayı Meclis'e sunması bekleniyor

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi. "Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduk. Maliye Bakanlığı da sürece katılacak" diyen Bakan Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışma neticesinde 'en uygun formülün devreye sokulacağını' belirtti.

'ÇOK SAYIDA FORMÜL VAR'

A Haber'e konuşan Bilgin, şu açıklamalarda bulundu: "Bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturduk. Bu çalışma grubu bu formül üzerinde çalışıyor. En uygun formülü uygulamaya sokma niyetindeyiz.

Bir sayı ve içerik veremem ama çok sayıda formül var. Alternatifler var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir mali boyutu var. Çalışmamız bir noktaya geldiğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı da çalışmamıza katılacak. Onların da bu formüller üzerinde hesaplamalar yapmasını bekleyeceğiz. O formüllerin her birinin ayrı maliyet hesabı yapıldığında Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Kararı Cumhurbaşkanımız verecek."

'EN GEÇ OCAK AYINDA MECLİS'E SUNULACAK'

"Çalışmayı tamamlayıp sendikaların da taleplerini alacağız" diyen Bakan Bilgin, "Yıl sonuna kadar Meclis'e sunamazsak, en geç ocak ayında bu düzenlemenin Meclis'e sunacağız" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.