Yeşil Sol Parti'den Diyarbakır'daki uyuşturucu sorunu ile ilgili soru önergesi

Yeşil Sol Parti'den Diyarbakır'daki uyuşturucu sorunu ile ilgili soru önergesi
Diyarbakır Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Diyarbakır’da artan uyuşturucu kullanımına yönelik soru önergesi verdi.

Diyarbakır Barosunun Diyarbakır’da Madde Kullanımıyla mücadele raporu ile ilgili Diyarbakır Yeşil Sol Parti Milletvekili Serhat Eren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a 11 sorudan oluşan bir soru önergesi verdi.

İşte cevaplanması için Yılmaz’a sunulan 11 soruluk önerge

  1. Diyarbakır’da ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’, 'Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak' ya da 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak' ve ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma' suçlarını önleyici tedbirlerin alınması noktasında ne tür çalışmalar yapmaktasınız?
  2. Rapordan da anlaşıldığı üzere Diyarbakır’da her geçen gün uyuşturucu sorunu artmaktadır. Diyarbakır’da kolluk güçleri uyuşturucu suçlarına ilişkin yeterli derecede tedbir almakta mıdır?
  3. Diyarbakır’da uyuşturucu sorunu ile mücadele konusunda sorunların bilimsel yollarla çözümü noktasında sivil toplum kurumları, kadın örgütleri, gençlik dernekleri vb. hangi sivil kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütülmektedir?
  4. Diyarbakır’da özellikle gençler ve çocuklar arasında uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının yüksek olmasının nedenleri nedir? Bakanlığınızca şu ana kadar buna ilişkin bir araştırma yapılmış mıdır?
  5. Diyarbakır’da son 5 yılda kaç kişi ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’, 'Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak' ya da 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak' ve ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma' suçundan yargılanmış ve kaç kişi bu suçlardan ceza almıştır?
  6. Diyarbakır’da son 5 yılda uyuşturucu madde bağımlısı toplam kaç çocuk ve genç tespit edilmiştir? Bu kişilerin yaş cinsiyet dağılımı ne şekildedir?
  7. Diyarbakır’da son 5 yılda uyuşturucu madde bağımlısı kaç çocuk ve yetişkin tedavi görmüştür?
  8. Ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılık, üretim, kullanım, dağıtım ve sokak düzeyinde satışının engellenmesi amacıyla önleyici olarak aldığınız tedbirler nelerdir?
  9. Diyarbakır ve bölge illeri başta olmak üzere Türkiye’de madde bağımlılığıyla mücadele farkındalığın arttırılması için neler yapmaktasınız?
  10. Türkiye’deki çocuk adaleti sisteminin verimliliğinin ve etkililiğinin arttırılması ve denetimli serbestlik hizmetlerinden faydalanan çocukların topluma ye kazandırılması hususunda etkin bir politikanız var mıdır?
  11. Uyuşturucu tedavisi sonrası kişinin sosyal olarak dışlanmasının önlenmesi, toplumsal yaşama yeniden uyum ve katılımlarının sağlanması, tekrar uyuşturucuya başlanmasının önlenmesi hususunda ne tür tedbirler almaktasınız? (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.