Kentin çiçekleri kentte yetiştiriliyor

Kentin çiçekleri kentte yetiştiriliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yetiştirdiği 360 bin mevsimlik çiçeği, kentteki park ve orta refüjlere dikiyor DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yetiştirdiği 360 bin mevsimlik çiçeği, kentteki park ve orta refüjlere dikiyor

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki park ve bahçeler ile cadde ve bulvarların orta refüjlerini süsleyen mevsimlik çiçekleri oluşturduğu Fidanlık Alanı’nda yetiştiriyor. Seyrantepe TOKİ’de bulunan Fidanlık Alanı’nda uygun koşullarda ekilen ve yetiştirilen mevsimlik çiçekler, belediye ekipleri tarafından buradan alınıp park ve orta refüjlere dikiliyor.

360 bin çiçek, 6 bin 500 çalı

Fidanlık Alanı’nda şimdiye kadar 200 bin kadife, 100 bin zinya, 40 bin petunya, 10 bin vapurdumanı ve 10 bin horozibiği olmak üzere 360 bin mevsimlik çiçek ile birlikte 8 bin mavi selvi, 8 bin İran çamı ve 250 adet çınar ağacı, 800 leylak, bin 200 gaura, 800 biberiye, 500 lavanta, bin Amerikan sarmaşığı, bin hanımeli, 600 şimşir ve 600 adet ateş dikeni olmak üzere 6 bin 500 adet de çalı yetiştirildi.  Fidanlık Alanı’nda çalışan işçilerden Mehmet Mercimek, 20 yıldır bu işi yaptığını, çiçek ve ağaçlarla ilgilendiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Mercimek, bitkileri ekim aşamasından diğer her anına kadar büyütüyor olmanın kendilerini dinç tuttuğunu ifade ederek, “Şimdilik 20 bin çam, 2 bin mavi selvi,  2 bin de İran Çamı ektik. Onların yetiştirilmesinin dışında bir de şehir için çiçekler yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

‘Amacımız bir milyona yakın çiçek üretmek’

DBB Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı Fidanlıklar Şube Müdürü Gülüzar Güneş, dışarıdan hiçbir şekilde mevsimlik çiçek almadıklarını ve kendi ürettikleri mevsimlik çiçeklerle kenti yeşillendirdiklerini belirterek, mevsimlik çiçek üretimlerini arttıracaklarını vurguladı. Güneş, “Kadife, zinya ve petunya başta olmak üzere yazlık çiçeklerimiz var. Amacımız bir milyona yakın çiçek üretip Diyarbakır’ın her tarafına dikmektir” dedi. Güneş, Diyarbakır’da eskisine oranla halkın bitki yetiştirmekte daha hevesli olduğunu, bunda ise Fidanlık Alanı’nın büyük bir etkisi olduğunu vurguladı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.