İskoçya'da vefat eden Diyarbakırlı gencin yakınları aranıyor

İskoçya'da vefat eden Diyarbakırlı gencin yakınları aranıyor
İskoçya’nın Aberdeen şehrinden Diyarbakır doğumlu olduğu belirtilen Servan Özer adlı gencin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği iddia edildi.

YENİGÜN HABER - Hayatını kaybeden Servan Özer'in İskoçya'da hiçbir yakınının bulunmadığı ve bu nedenle cenazesinin hastane morgunda bekletildiği öğrenildi. Yaşanan bu üzücü durum üzerine, başta gurbetteki vatandaşlar olmak üzere sosyal medyada geniş çaplı bir yardım ve duyuru kampanyası başlatıldı.

Sosyal medya kullanıcıları ve gurbetçi sayfaları üzerinden yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakırlı Servan Özer, İskoçya’nın Aberdeen şehrinde kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir. Kimsesi olmadığı için cenazesi şu an hastanede bekletilmektedir. Kendisini tanıyanların, akrabalarının veya o çevrede yaşayan duyarlı vatandaşlarımızın bir an önce yetkililerle ve hastaneyle iletişime geçmesi önemle rica olunur."

Çağrı Giderek Büyüyor

Özer’in cenazesinin sahipsiz kalmaması ve memleketine nakledilebilmesi ya da dini vecibelere uygun şekilde defnedilebilmesi için İskoçya ve Birleşik Krallık genelinde yaşayan tüm Türk ve Kürt toplumuna çağrıda bulunuluyor. Aberdeen ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi sahibi olmaları durumunda yerel dernekler, konsolosluk yetkilileri veya ilgili hastane yönetimiyle acilen irtibata geçmesi bekleniyor.

Öte yandan talihsiz gencin nasıl hayatını kaybettiği ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadı.

Kaynak:FETTULLAH ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.