GGC'den dijital medyada teyitçilik eğitimi
Eğitime gazetecilerin yanı sıra Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden öğrenciler de katıldı.
Eğitimde, katılımcılara dijital medya ortamında doğruluk kontrolü yapma ve güvenilir bilgileri ayırt etme konularında pratik beceriler kazandırıldı. Eğitime katılan gazeteciler ve öğrenciler, bilgi yönetimi ve haber değerlendirme süreçlerinde kamuoyuna güvenilir içerik sunma konusunda kullanılacak doğrulama araçlarını öğrendiler.
DOĞRULUK VE TARAFSIZLIK
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Dış İlişkiler ve Eğitim'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hozan Adar, eğitimin amacını şu sözlerle ifade etti: "Dijital medya çağında doğruluk ve tarafsızlık, gazetecilik mesleğinin temel taşlarıdır. Bu eğitimle, bilgi kontrolü ve teyit süreçlerinde daha etkili olmalarına yönlendirmeyi amaçlıyoruz."
ÖĞRENCİLERDEN OLUMLU TEPKİLER
Eğitimin çok verimli ve keyifli geçtiğini belirten Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Tuncay Akdemir: ”Yeni şeyleri böyle uygulamalı olarak edinmek bana çok şey kattı. Yapacağım araştırmalar için doğru zaman kullanımını ve istediğim bilgiye doğru bir şekilde ulaşmam açısından çok şey öğrendim” dedi.
Eğitime katılan gazetecilerden İbrahim Eren Dalgıç: “Eğitimin konuları güzel seçilmiş, internet alanında yalan yanlış bilgi çok, boş bırakılmış bir alandı. Benim için faydalı bir eğitim oldu.”
Katılımcıların interaktif oturumlar ve pratik uygulamalarla edindikleri bilgiler, güçlü bir teyitçilik kültürünün oluşturulmasına katkı sağladı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, medya sektöründe daha güvenilir ve sağlıklı bilgi akışını desteklemek adına benzer eğitim faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.