Diyarbakır'da 'Başlar Baraj' sulama inşaatı bitmeye yakın

Diyarbakır'da 'Başlar Baraj' sulama inşaatı bitmeye yakın
Devlet Su İşleri (DSİ) 10’unca Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada tarım arazilerinin en yüksek derecede fayda sağlamak amacıyla tarımda modern sulamayı gerçekleştirme ve tarım arazilerin yerleşim yerlerini koruma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta da Diyarbakır’da yapılan Başlar Barajı’nın sulama inşaatının tamamlanmasıyla 38 bin 200 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını ifade etti. Balta, “Başlar Barajı sulaması inşaatında 24 bin 20 dekar alan tamamlanarak sulamaya hazır hale getirildi. Projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 38 bin 200 dekar tarım alanı sulamaya açılacak.

baslar.jpg

Başlar Barajı sulaması inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup bugüne kadar fiziki gerçekleşme oranı yüzde 67'dir. 34 bin 440 CTP metre ve 31 bin 400 metre HDPE borusu döşenmiştir. Projenin tamamının hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 286 milyon Türk lirası katkı ve 5 bin kişilik ek istihdam sağlanacaktır” dedi.

Diyarbakır’da tarım alanlarının su ihtiyacını karşılamak için yapılan Başlar Barajı’nda sulama inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta da Diyarbakır’da yapılan Başlar Barajı’nın sulama inşaatının tamamlanmasıyla 38 bin 200 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını ifade etti. Balta, “Başlar Barajı sulaması inşaatında 24 bin 20 dekar alan tamamlanarak sulamaya hazır hale getirildi.

Projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 38 bin 200 dekar tarım alanı sulamaya açılacak. Başlar Barajı sulaması inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup bugüne kadar fiziki gerçekleşme oranı yüzde 67'dir. 34 bin 440 CTP metre ve 31 bin 400 metre HDPE borusu döşenmiştir. Projenin tamamının hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 286 milyon Türk lirası katkı ve 5 bin kişilik ek istihdam sağlanacaktır” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.