Diyarbakır’da 15 bin adreste içme suyu denetimi!

Diyarbakır’da 15 bin adreste içme suyu denetimi!
Diyarbakır'da DİSKİ, son iki ayda 15 bin adreste yaptığı denetimlerde 955 adreste yasadışı içme suyu kullanımı tespit etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, iki ay içinde yaptığı denetimlerde içme suyunun amaç dışı kullanıldığı 955 adres tespit etti ve gerekli yasal işlemleri uyguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, iki ay içinde yaptığı denetimlerde içme suyunun amaç dışı kullanıldığı 955 adres tespit etti ve gerekli yasal işlemleri uyguladı. Peki, bu denetimlerin detayları neler?

İki Ayda 15 Bin Adreste Denetim: Su İsrafına Karşı Önlemler

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunun amaç dışı kullanımını önlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. Kent genelinde özellikle yaz aylarında bağ-bahçe ve yeşil alan sulamalarından dolayı su tüketiminde ciddi artış yaşanıyor. Bu artışın önüne geçmek için DİSKİ ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve kaynakların etkin kullanılması adına denetimlere hız verdi.

Son iki ayda, 15 bin 138 adreste yapılan denetimlerde, 955 adresin içme suyunu amaç dışı kullandığı tespit edildi. Sayaçsız su kullanan 300 hane ve iş yeri için abonelik işlemleri başlatıldı. Bu denetimlerle, içme suyu kaynaklarının korunması ve doğru kullanımına yönelik önemli adımlar atıldı.

Sitelerde Amaç Dışı Su Kullanımı: 141 Siteye Yaptırım

Denetimler sadece bireysel haneleri değil, aynı zamanda büyük siteleri de kapsadı. 2 bin 100 site arasında yapılan kontrollerde, 141 sitede içme suyunun amaç dışı kullanımı tespit edildi ve bu sitelere çeşitli yaptırımlar uygulandı. Ekipler ayrıca fabrika, düğün salonu, kafe ve akaryakıt istasyonu gibi ticari işletmelerde de denetimlerini sürdürüyor.

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, su kullanımı konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Şerifoğlu, “İçme ve kullanma suyunun amacı dışında kullanılması, su sarfiyatını artırarak suyun yetersiz kalmasına ve yurttaşların mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Özellikle kırsal mahallelerdeki yurttaşların bağ-bahçe sulamasında daha hassas davranması gerekmektedir” dedi.

Kaynak:DBB BASIN BİRİMİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.