Diyarbakır Kitap Fuar'ında kitap almak için ineğini sattı

Diyarbakır Kitap Fuar'ında kitap almak için ineğini sattı
Diyarbakır’da devam eden 10'uncu kitap fuarına katılan gezgin Feyzullah Artuç, kitap almak için ineğini sattığını söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Eylül Fuarcılık iş birliğinde cumartesi günü kapılarını açan Diyarbakır Kitap Fuarı’ sürüyor. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle Diyarbakır'da dört yıldır kitap fuarı düzenlenmiyordu. Dört yıl sonra düzenlenen fuara 27'si Kürt yayınevi olmak üzere 120 yayınevi katıldı.

Rudaw’ın aktardığı habere göre, Nûbihar Yayınevi'nin sahibi Süleyman Çevik, "Diyarbakır Kitap Fuarı için özel hazırlık yaptık. Her ne kadar Diyarbakır Kürtçeye sahip çıkılmadığı yönünde eleştirilse ve asimilasyon çok fazla olsa da son yıllarda Diyarbakır'da Kürtçe yayınlara ilgide bir artış yaşanıyor. Bunu her şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.

Pall Yayınevi'nin sahibi İnan Eroğlu da "Pall Yayınevi olarak biz Kürtçe'nin en genç yayıneviyiz. Sadece yaşımız nedeniyle değil, orada çalışan insanlar da genç. Bu nedenle ilk kez Diyarbakır kitap fuarına katıldığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Fuar için Diyarbakır'ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından okuyucular da standları gezerek kitap satın aldı. Kürt yayıncıların yoğun ilgisi nedeniyle fuara “Kürt yayınevleri festivali” de deniliyor.

“KÜRTÇE KİTAPLARA BÜYÜK İLGİ VAR"
Festivale katılan gezgin Feyzullah Artuç, “Her yıl bir inek satar, dünya turuna çıkardık. Bu sene satacağımız inekle kendimize kitap alacağız dedik. Bizim için önemli olan bu” diye konuştu.

Akademisyen ve yazar Doç. Dr. Ayhan Geveri, "Burada Kürtçe kitaplar görüyorsunuz. Büyük ilgi gösteriyorlar. Kürt okurlarla Kürt yazarlar arasında ilişki kuruluyor. Bir yazar ve akademisyen olarak burası hem benim hem de okuyucular için gurur kaynağıdır. Bir Kürt edebiyatı okuru olarak da bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Fuarın son gününe kadar 350'den fazla yazar okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak.

Bununla birlikte fuarda edebiyatın farklı dallarına ilişkin paneller, seminerler ve konferanslar da düzenleniyor. Bu sayede okuyucular edebiyatın tadına varabiliyor.

Kaynak:Rudaw

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.