Dicle Üniversitesi’nde yapay zeka konferansı

Dicle Üniversitesi’nde yapay zeka konferansı
Dicle Üniversitesi 50. Yıl etkinlikleri kapsamında “Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği” konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, geçmişten günümüze sanal gerçeklik teknolojisine hayat veren fikirlere, kişilere ve gelişmelere kısaca değindi. Koçak, Metaverse’nin oluşumunda etkili olan internetin üç boyutlu versiyonu Web3.0 (3D), genişletilmiş sanal gerçeklik (XR-VR gözlüğü), blockchain ve yapay zekâ hakkında bilgiler verdi.
Metaverse kavramının, 2001 yılının ekim ayında Mark Zuckerberg tarafından dünyaya açıklandığını belirten Koçak, 2030 yılı tahminlerine göre Metaverse kullanıcı sayısının 5 milyar, ekonomik büyüklüğünün ise 13 trilyon dolara ulaşacağını, sosyal, eğlence, turizm, spor, iş dünyası, sanayi, finans ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda Metaverse kullanımıyla ilgili örnekler aktardı.
Metaverse ile birlikte iş hayatının sınırlarının kalkacağını dile getiren Taşkın Koçak, insanların evinden mağaza veya fabrika gibi alanlarda çalışabileceğini, birçok yeni iş kolunun ortaya çıkacağını sözlerine ekledi ve uzaklığın artık hiçbir öneminin kalmadığı meta evren platformunun birçok alanda kullanıldığı gibi eğitim, din ve ekonomi alanında da etkili bir şekilde kullanıldığına vurgu yaptı.
Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Koçak’a günün anısına plaket takdiminden sonra konferans sona erdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.