Video Haber: Demokrasi siyasetinde ısrarcı olacağız

Video Haber: Demokrasi siyasetinde ısrarcı olacağız
HDP Diyarbakır İl eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, düzenledikleri basın toplantısında, halkın taleplerinin yönetime yansımadığını...

HDP Diyarbakır İl eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, düzenledikleri basın toplantısında, halkın taleplerinin yönetime yansımadığını belirterek, “Demokrasi siyasetinde ısrarcı olacağız. Barışın umudu, kardeşliğin umudu ve Kürt sorunu çözümünün umudu HDP’dir” dedi

DİYARBAKIR YENİGÜN  - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, güncel konulara ilişkin Yenişehir’de bulunan bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık ile parti yöneticileri katıldı.  Toplantıda konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Van’da yaşanan çığ felaketi, Elazığ’daki deprem ve İstanbul’daki uçak kazasında yaşamını yitirenleri anarak, “Deprem insanları öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Deprem gibi Van’daki çığ, uçak kazası da yönetimsizlikten kaynaklıdır” dedi.  Yönetime geldikleri günden bugüne kadar Kürtlere dönük saldırıların durmadığını savunan Ceylan, ‘mevcut iktidarın topluma kaostan başka bir şey vermediğini’ ileri sürdü. HDP’li belediyelere dönük atanan kayyumlara işaret eden Ceylan, “Kayyum zihniyeti, Kürtlerin inkarıdır. Bu zihniyet de yanlıştır ve bu zihniyeti de kabul etmiyoruz. Toplumu askeri yöntemler ile yönetmeye çalışıyorlar. İktidarlarını da böyle sürdürmeye çalışıyorlar. HDP, inkar, imha siyasetine karşı barış ve demokrasi esaslarını kriter alacak” diye konuştu.

‘Israrcı olacağız’

HDP’nin il ve ilçe kongrelerinin bitirdiğini ve 23 Şubat’ta da genel kongrenin yapılacağını aktaran Ceylan, “Binlerce kişiyi tutuklasanız da barış, özgürlük ve demokrasi siyasetinde ısrarcı olacağız. Barışın umudu, kardeşliğin umudu ve Kürt sorunu çözümünün umudu HDP’dir” diye konuştu. Baskı altındaki ve cezaevlerindeki gazetecilerin durumunu da hatırlatan Ceylan, “Kalemler özgür olmadıkça toplum da özgür olmaz” diye kaydetti.  

‘Halkın talebi yönetime yansımıyor’

HDP İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ise halkın iradesine ipotek konulduğunu savunarak, “Diyarbakır genelinde bakacak olursak yerel yönetimden bahsetmek mümkün değildir. Halkın talebi yönetime yansımıyor. Memur ataması olarak görmemek lazım. Tüm şehir ve kent baskı altındadır” dedi. Kentteki basın açıklamalarına getirilen yasaklara dikkat çeken Uyanık, bu durumun mücadelelerini engellemeyeceğini vurguladı.

Mızraklı’nın duruşmasına çağrı

Yapılacak büyük kongreye kentten yüksek katılımın olacağını söyleyen Uyanık, bu yönde de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Uyanık, yerine kayyum atanan ve tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne (DBB) Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın 10 Şubat’ta görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.  HDP İl Örgütü binası önünde ailelerin yaptığı oturma eylemi üzerinde de duran Uyanık, “İl çalışmalarımız engelleniyor. İlk günden basınla paylaştık. Bu sorunun çözümü barışla olabilir. Bu iş basit bir hak talebinden çıktığını herkes görüyor. Bu eylem, devletin bir projesidir. İl binamız önünde dönem dönem de vekillerimize müdahaleler devam ediyor. Bizim ilgili yapılacak görüşmelere hazırız. Ancak, bu görüşmelerin önünün de kapatıldığını biliyoruz. HDP’yi marjinalleştirmek isteyenlere ve toplumdan ayrıştırmak isteyenlere rağmen mücadelemiz ve çalışmalarımız sürecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.