BİK’ten “İnternet Haberciliği Eğitimi”

BİK’ten “İnternet Haberciliği Eğitimi”
Basın İlan Kurumu, Diyarbakır’da gazetecilere “İnternet Haberciliği Eğitimi” verecek.  5-6 Aralık’ta düzenlenecek programa Diyarbakır gazeteleri...

Basın İlan Kurumu, Diyarbakır’da gazetecilere “İnternet Haberciliği Eğitimi” verecek.  5-6 Aralık’ta düzenlenecek programa Diyarbakır gazeteleri katılacak

DİYARBAKIR YENİGÜN - Basın İlan Kurumu (BİK) Diyarbakır’da “İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” konulu bir eğitim semineri düzenliyor. Gerçekleştirilecek seminere Diyarbakır ve ilçelerinden gazeteciler katılacak. 5-6 Aralık tarihlerinde Diyarbakır Mitannia Regency Hotel’de gerçekleştirilecek eğitim seminerinde katılımcı gazetecilere İnternet gazeteciliği hakkında eğitimler verilecek. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın katılacağı ve eğitimin sonunda gazetecilere sertifikalarını vereceği toplantıda internet gazeteciliğinin dünü bugünü ve geleceği konuşulacak.

Eğitime gazete çalışanları katılacak

Basın İlan Kurumu İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek proje ile Diyarbakır ilinde yayınlanan gazetelerdeki çalışanların internet haberciliği konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılarak gazetelerin internet haber sitelerinin istenen kalite ve niteliğe kavuşması hedefleniyor. Yerel gazetelerde günlük olarak yayınlanan haberlerin aynı zamanda gazetelerin internet sayfalarında da yer aldığı ve bu haberlerin dijital ortama aktarılırken haber metinlerinin hazırlanış biçimlerinin çevrimiçi haberciliğe uygunluğu noktasında bazı sıkıntıların olduğu göz önüne alındığında verilecek eğitimin gazetecilerin internet gazeteciliği konusunda yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.

Katılımcılara sertifika verilecek

Diyarbakır’da yayınlanan gazetelerin internet haber sitelerinin iyileştirilmesine yönelik düzenlenen eğitim toplantısında internet gazeteciliğinin tarihçesi, internet gazeteciliğinde yeni olanaklar, haber toplama ve yazma farklılıkları, internet gazeteciliğinde hedef kitle, internet gazeteciliğinde röportaj ve yeni olanaklar, dijital basın fotoğrafçılığı, sayfa tasarımı, internet gazeteciliğinde etik ve hukuki sorunlar ve internet gazeteciliğinin geleceği konularında uzman eğitimci tarafından eğitim verilecek. Günde 8 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak düzenlenecek eğitim sonunda katılımcılara İnternet Haberciliği eğitim sertifikası verilecek. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.