Ayşe Öğretmen tahliye oldu

Ayşe Öğretmen tahliye oldu
AYM’nin hak ihlali kararının ardından öğretmen Ayşe Çelik'in avukatlarının Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne infazının durdurma talebi üzerine...

AYM’nin hak ihlali kararının ardından öğretmen Ayşe Çelik'in avukatlarının Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne infazının durdurma talebi üzerine tahliye oldu.

Foto: Arşiv

DİYARBAKIR YENİGÜN - Diyarbakır'da 2016 yılında telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılan, 20 Nisan 2018'de ise 6 aylık kızıyla birlikte cezaevine konulan ve 4 Mayıs'ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edildikten sonra geçtiğimiz günlerde yeniden tutuklanan öğretmen Ayşe Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararı ardından tahliye oldu. AYM’nin açıkladığı kararı üzerine Ayşe öğretmenin avukatları Mahsuni Karaman ve Benan Molu, yargılanmanın gerçekleştiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne infazın durdurulması talebiyle dilekçe gönderdi. Avukatların talebini değerlendiren mahkeme infazın durdurulmasına karar vererek Ayşe öğretmeni tahliye etti.

“Beraat kararı da verilecektir”

Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “An itibariyle Ayşe öğretmen cezaevinden çıkmış ve Deran bebeğiyle hasret gidermekte” diye paylaştı. Mezopotamya Ajans’a konuşan avukat Karaman, “Mahkeme beklediğimizden daha hızlı talebimizi kabul etti. Talebimiz kabul edilerek infaz durduruldu. Anayasa Mahkemesinin kararı ve talebimiz dikkate alınarak mahkeme yeniden yargılama yapacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak yargılamayla ilk duruşmada beraat kararı da verilecektir” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.