Diyarbakır’da vahşi cinayet

Diyarbakır’da vahşi cinayet
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce öldürülen şahsın cesedi, parçalanıp kolilenerek evinin önüne...

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce öldürülen şahsın cesedi, parçalanıp kolilenerek evinin önüne bırakıldı. Cesedin 52 yaşındaki R.Ü.’ye ait olduğunu belirleyen polisin yaptığı araştırmada şahsın gece saatlerinde geldiği evde yakaladığı eşi ve eşinin gönül ilişkisi yaşadığı ileri sürülen şahıs tarafından öldürüldüğü tespit edildi

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki bir apartmanda koli içinde parçalanmış ceset bulundu. Olay, merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi 473’üncü Sokak’ta bulunan Yünka Apartmanı’nın 4’üncü katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, merdivenlerden yukarıya çıkan çocuklar, bir dairenin önünde bulunan koliden kanların aktığını fark ederek, durumu ailelerine bildirdi. Bunun üzerine dairenin önüne gelerek, koliyi açan apartman sakinleri parçalanmış bir cesetle karşılaştı. Gördükleri ürpertici manzara karşısında şok yaşayan apartman sakinlerinin 155 Polis İmdat Hattı’nı araması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis, yaptığı incelemede cesedin 52 yaşındaki R.Ü.’ye ait olduğunu belirledi.  Ceset, otopsi yapılmak üzere ambulansla Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çok yönlü çalışma başlatan polis, koli ve olay yerinde parmak izi incelemesinde bulundu. Apartman sakinlerinin de bilgilerine başvuran polis, sokaktaki güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

Özel ekip oluşturuldu

Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından özel ekip oluşturuldu. Araştırmalarını derinleştiren polis, hem apartman sakinlerinin ifadelerine başvurdu hem de çevredeki şehir polis ve güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemelerde R’in eşi H.Ü. ve V.Ö. adlı şahsın olayın ardından evden birlikte ayrıldığı ortaya çıktı. Polis, iki ayrı adrese gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla H.Ü. ve V.Ö.'yü yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gönül ilişkisi iddiası

Yapılan araştırmalarda H.Ü. ve V.Ö.’nün gönül ilişkisi olduğu da ortaya çıktı. İddialara göre öldürülen R. Ü. eve geldiğinde eşi H.Ü.’yü V.Ö. ile yakaladı. Bunun üzerine kavga çıktı. Kavgada R.Ü., boynundan ve karnından bıçaklandı. Şahıslar, hayatını kaybeden R. Ü ‘yü koydukları kutuyu dairesinin kapısının önüne bırakarak olay yerinden kaçtı. Şahıslar, üzerlerinde şüphe oluşmaması için de ayrı evlere gitti. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.