Mardin Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

İstanbul Yenikapı Fuar Alanında 19 Eylülde başlayan ‘Mardin Tanıtım Günleri’ne halk yoğun ilgi gösteriyor.

Zafer TÜZÜN/YENİGÜN HABER – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mardin Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde İstanbul Yenikapı Fuar Alanı’nda açılışı yapılan Mardin Tanıtım Günleri’ne halkın yoğun ilgisi devam ediyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Dargeçit, Artuklu, Mazıdağı ve Derik Belediyeleri, Mardinli esnaf ve Mardinli çeşitli dernekler, kentin kültürünü, yemeklerini, müziğini, el sanatlarını, telkârisi ve gümüş işlemeciliği gibi tarihin birikimiyle oluşmuş çeşitli değerlerini bir bütün olarak fuar alanında açılan onlarca stantlarda binlerce ziyaretçiye tanıtıyor.

Stantları ziyaret eden yurttaşlarla tek tek ilgilenilerek Mardin’in ilçeleri ve bu ilçelerde bulunan tarihi yapılar ile doğal güzellikler anlatılıyor. İstanbul’da yaşayan Mardinlilerin memleket hasretini gidermek için çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Ayrıca kente özgü müzik ve reyhani oyunu stantta ayrı bir hava katarken, vatandaşlar da müzik eşliğinde oynanan yöresel oyunlara eşlik ediyor.

Mardin’in gümüş işlemeciliği ile telkârisine yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken, görevli personeller de gümüş işlemeciliği ve telkârinin tarihi hakkında yurttaşı bilgilendiriyor. Mardin Tanıtım Günleri tanıtım stantlarını ziyaret eden misafirler, adeta Mardin’i görmüş gibi bir memnuniyet ile ayrılıyor.tkinlikte, çocuklar için hazırlanan sürprizler büyük sevinç yarattı. Mehtap Çetin'in öncülüğünde düzenlenen etkinlik, çocuklara yönelik duyarlılığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Her yaştan gönüllü, çocukların yüzlerini güldürmek için bir araya gelirken, etkinlik boyunca eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri