Bilim kahramanları uzayda

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştireceği 13 farklı bilimsel çalışmadan biri olan "Propolisin Antibakteriyel Etkisi (PRANET)" Projesi'ni deneyecek.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Bu deneylerden biri de Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerince hazırlanan Propolisin Antibakteriyel Etkisi (PRANET) Projesi oldu. PRANET deneyi ile propolisin mikro yer çekimi ortamındaki bakteriler üzerindeki etkisi araştırılacak. Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu heyecanla bekleyen Baver Bedirhan Bingöl (13), Zeynep Nehir Çamlıca (14) ve Dilşah İmran Avcı (13), projelerini ve duydukları sevinci anlattı.

'FIRLATMA ANINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

Öğretmen Birsen Geçer koordinatörlüğünde, Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde 2 yıl süren çalışma sonucu hazırlanan projede yer alan Baver Bedirhan Bingöl, "Gerçekleştirdiğimiz Propolisin Antibakteriyel Etkisi (PRANET) Projesi, bu gece uzaya fırlatılacak olan roketle beraber Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Alper Gezeravcı tarafından denenecek. 2 yıl boyunca arkadaşlarımız ve proje yürütücümüz Birsen Geçer tarafından bir ekip şeklinde çalıştık. Projemizin uzay istasyonunda deneneceği için gururluyuz. Fırlatma anını sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer propolis maddesinin Uluslararası Uzay İstasyonu'nda etkisini görürsek; bakteriler üzerinde olumlu bir etki olursa, seri üretime geçilerek doğal bir alternatif seçenek olabilir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri