16 yaşındaki kızdan 5 gündür haber alınamıyor

Dicle Nehri'nde sualtı ve üstünde arama çalışmaları devam ediyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 gündür haber alınamayan 16 yaşındaki kızı arama çalışmaları Dicle Nehri'nde sualtı ve üstünde çalışmalar sürüyor.

İlçede 29 Mayıs'ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına giden ve daha sonra kendisinden haber alınamayan S.S.B'yi (16) arama çalışmaları devam ediyor. İtfaiye dalgıç ekibi, Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis AFAD ekibi, Tatvan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Gurup Amirliği ekipleri kayıp kızı bulmak için karadan, havadan ve su altında Dicle Nehrini karış karış taranıyor.

AFAD’a ait son teknoloji cihaz olan Somer cihazı ile su altında tarama faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade eden İşlek, "Ancak Dicle Nehri tabanının çok kötü olması, bir sürü kayalık, sazlık ve katı cisimlerin olması Somer cihazının tam verimli çalışmasına engel oluyor. O yüzden bizde dalgıçlarımızla, kurbağa adamlarımızla ve su üstü ekiplerimiz ile birlikte suyun altında insan gücü ile kızımızı bulmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz, Suriye sınırına kadar olan kısmı hem karada hem de su içinde tarıyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri