Bazı haberler vardır ki iç yakar, üzer.
Amed Sağlık Platformu, Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’nde çalışan ve riskli gebelik geçirdiği için nöbet tutamaz raporu verilen bir hemşeriye nöbet tutturulmasından sonra bebeğini kaybetmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.
Kadın Doğum Hastanesi önünde yapılan açıklamada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, sağlık çalışanlarının pandemi süreciyle başlayan çalışma koşullarının gün geçtikçe daha da ağırlaştığına işaret etti.
Ardından konuşan SES Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, yaklaşık 2 yıldır salgının devam ettiğine işaret ederek, salgın nedeniyle çalışma koşulları ağırlaşanların başında sağlık çalışanlarının geldiğini söyledi. 2020 yılının sağlık emekçilerine adandığını hatırlatan Tekin, dünya ülkelerinin bunu samimi bir şekilde hissettirerek gerçekleştirdiğini belirterek, “Ancak ülkemizin iktidarı, reklamdan, yalandan ve ranttan başka bir çözüm geliştirmedi. Her geçen gün ağırlaşan yaşam ve çalışma koşullarında hayatta kalmaya devam eden bizler, hiç susmadık ve artık susmayanlar daha da artıyor” dedi.
Neden bunları söylüyor Gülhan Tekin?
Tekin’in devamında söylediği, idarecilerin hatalarını gözler önüne seriyor: Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan bir arkadaşımızın riskli gebeliği ve nöbet tutamaz raporu olmasına rağmen kendisine nöbet tutturulmuş, arkadaşımız yer değişikliği talebinde bulunmuş, ancak yer değişikliği gerçekleşmemiştir. Maalesef bu süreçte bir sağlık emekçisi üzülerek söylüyoruz ki çocuğunu kaybetmiştir. Hastane yöneticilerinin görevi kötüye kullanması, arkadaşımızın çocuğunu kaybetmesine sebep olmuştur.
Şimdi rahat mı o yöneticiler?
…
Batman'daki hamile bir kadının ölümüne neden olan kaza ve anne fedekarlığı detayı da öyle.
İçinde 2 kızının olduğu bebek arabası ile yolun karşına geçerken hafif ticari aracın çarptığı 26 yaşındaki hamile Songül Şengül hayatını kaybetti. Şengül çarpma öncesi bebek arabasını iterek çocuklarını kurtardı.
Aracın altında kalan Şengül, olay yerinde hayatını kaybetti. Şengül'ün aracın geldiğini görünce son anda bebek arabasını itip, kızlarının hayatını kurtardığı öğrenildi. Şengül'ün kaza yerine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi. Hafif ticari aracın sürücüsü gözaltına alındı.
Peki, kazaya sebep olan sürücü ve yoldaki hatalı yapılanma ne kadar etili demekten alamıyoruz kendimizi.
İl Emniyet Müdürünün açıklaması zaten eksiklikleri gösteriyor.
Kaza sonrası olay yerine gelerek aileyi teselli etmeye çalışan İl Emniyet MüdürüKöroğlu Kıraç’ın trafik ekiplerine verdiği talimat veren Kıraç, kazanın olduğu yere yakın üst geçide asansör yapılmasını ve refüjlere korkuluk yapılarak önlem alınmasını istemesi ihmalleri göz önüne seriyor.
Bunun için illaki bir insanın mı ölmesi lazım?
Maalesef Türkiye böyle bir ülke ölmeden alınmıyor tedbirler.