Cehennem

Öyle bir korku malzemesi ve öyle fırtınalar yaratılsa, her karesi ile her zerresinin acılara davetiye çıkardığı metafordan daha etkili sonuç; cehennemin...

Öyle bir korku malzemesi ve öyle fırtınalar yaratılsa, her karesi ile her zerresinin acılara davetiye çıkardığı metafordan daha etkili sonuç; cehennemin yakıcılığı tümünden daha korkunç ve inanılmaz itici.

Kelimelerin yetersizliğinden kelimeleri bekleyen acı türünde bir acı ve olumsuzluklarla inanılmaz badirelere sürüklenen kelimelerin son görüntü veren hali gibi.

Cehenneme gidilecek yolun sahiciliği beyinlerde ne kadar ciddi ve gerçekçi durursa; insanların günahlardan arınmaları veya günaha bulaşmamaları da bir o kadar sahici olur.

Öyle ki en kısa hesap bile insanı inanılmaz kesin sonuçlara vardıran kararlar verdirir, kısa vadeli sevinç veya çıkar mı yoksa anlatılması imkânsız olan acıların devamlılığı mı dendiğinde varılacak kesin sonuç çok kısa ve çok net tercih yolu uzun vade refah

Bütün mesele bilgi sahibi olmak için, karar verebilecek kadar bilgi ve irade sahibi olmak için okuyup okumamakta, laf dinleyip dinlememekte, yanlış kararlar beklenilen olursa cehennem yavan kalır.

Basit bir denklem ile cehennem yolu kapanır ise başka hangi yol açılacağını düşündüğünüz de sizi vardıracağı ereğe götürür, cennet yolunun açılabilmesi için istenilen olursa size cehennemin yolu kapanır, yani doğru davranırsanız cehennemim yolu kapanır.

Size anlatılacak hikâyelerin zahiri yaşamı, size rehberlik edecek mantığın size yaşattıklarının toplamdan çıkarılacak sonuçların sizin adınıza konuşmaya başladığında artık siz bir yerlere varmışsınızdır.

Atı alan Üsküdar’ı geçer misali net kavramlarla beyne oturan anlayış konuşmaya veya sizi peşinden sürüklemeye başlamıştır.

Peki! Yaklaşımlar bu kadar gerçekçi mi veya pragmatik olarak mı değerlendirmek gerekir? Bu yaklaşım insanların kendi inisiyatifine kalmış bir şey ama insanların yaşamda bulunmak istedikleri yerin tercihi ile dayatılan yerin tercihleri farklı seçenekler

Sizin kendi tercihiniz sizin inanarak yaptığınız şeyler, emek sarf etmekten vazgeçmeyeceğiniz şeyler olur, dayatma mantık veya düşüncelerde ise istenmeden ortaya çıkan performanslara rağmen sahiplenme süreçleri sıkıntılı görüntüler ortaya çıkarabilir.

Emek sonrası görüntülerin okunmasından gocunulmayan ortamlarda süreç ve zaman öyle bir hal alır ki insanların birbirlerine yaşattıklarının bu cihanda zahirî yaşamın tezahür hale dönüşmesi misali bir gerçeklik hal alır.

Oysaki insanların birbirlerine yardımından doğacak rahat yaşamın bu dünyada yarattığı olumlu hava ve olumlu psikoloji insanları günahlardan uzak tutmaya yeter de artar ve cehennemin yolunu kapatırdı

Cennet ve cehennem mantığını iyi ve kötü olarak nitelendirdiğimiz de; iyi davranışı sergilemek o kadar zor değil ama kötü davranışın kabulü için bile bir sürü hazırlık yapmak gerekiyor yani iyilik masraf istemez ama kötülük için çok masrafı göze almak gerekiyor

Günümüzde çıkar ilişkileri, zayıf kişilikler iyi görünümlü şeytanlar misali insanlara vaat ettikleriyle insanlara yaşattıkları gerçeklikler insanların tercihen bazı şeyleri seçmesine yol açar.

İnsanlarının, sistemlerinin elleri altındaki bilgi kaynaklarının çokluğu değişik maskeler veya kuzu postundaki canavarlarının sunduğu vaatlerinin ne kadar kadırıkçı veya aldatıcı olduğunu, bir hayli meziyet kazandıklarını gördüğümüz de, öğrendiğinizde artık iş işten geçmiş olur.

Cehenneme çekiştirilen insanoğlu neden diye sormaya başladığında cehennemin yolunu kapatmaya başlayan duvarlar örülmeye başlanmıştır demektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri