Mesut Çokur yazdı | Ders: Kader, Konu: Kadın

Kumandaları kırılmasın diye jelatinle kaplarız. Salça tenekelerini saksı, dondurma kutularını saklama kabı yaparız. Sigaradan son nefesi almadan atmayız. Anlayacağınız tutumlu ve akıllı bir milletiz. Ama kadınlara ve çocuklara kıymadan da duramayız, huyumuz kurusun.

Kumandaları kırılmasın diye jelatinle kaplarız. Salça tenekelerini saksı, dondurma kutularını saklama kabı yaparız. Sigaradan son nefesi almadan atmayız. Anlayacağınız tutumlu ve akıllı bir milletiz. Ama kadınlara ve çocuklara kıymadan da duramayız, huyumuz kurusun.

Ama bu sefer gerçekten kurusun. Yeter! Dış etkenlere el pençe divan duruyoruz artık. Çünkü babadan, ağabeyden, dayıdan, amcadan, kuzenden ve eşten geliyor kötülükler. Hatta belki de işbirlikçi anneden ve diğer dişi ahaliden. Öyle ya! Susan kadının erkekten ne farkı var? Plastik doğada en az dört yüz yıl kalabiliyor. Ama "sözde" vicdanlarımız ve vicdanları aratmayan yasalarımız kadınları çift, çocukları da tek hanelere mahkum ediyor. Bu yazıda bizi yönetenlerin dikkatini sadece ve sadece sigara çekecek. Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu söyleyecek. Belki sırf bu yüzden para cezası kesecek. Fakat müsvedde denilse kağıda ve dolayısıyla ağaca saygısızlık ettiğimi düşüneceğim bu varlıklardan hiç söz edilmeyecek. Bir sonraki vahşete kadar başsağlığı dilenip "gökler verdi gökler aldı" diye her mikrofona deklare edilecek. Ailecek izlenen her şeyden sigarayı alıp şiddetle doldurdular. Haklılardı. Dayak cennetten çıkmaydı ve sigara sağlığa zararlıydı. Pasif içici olmamak adına pasif şiddetci bir nesil yetişiyor farkında mısınız? Tek adamların ülkesinde herkes adaleti tek başına kendi doğrularıyla sağlıyor. Üç gün evvel yarım saat arayla iki kadının canına kıyıldı. Üst katta köfte için ince ince maydanoz kıyılsa yüksek ses sebebiyle en azından alt komşu rahatsız olurdu. Ama iki fidan bir demet maydanoz etmedi. Müslüman nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturduğu ülkemde tevekkülden bi haber bunun adına kader denecek. Ölüme verdikleri ismin kader olması ne kadar manidar. Kader bir kadın adı, tıpkı ölüm gibi...!!!

Hayat bu kez ölüm ısmarladı. YÜKSEK MAKAMA ERİŞME ¹ umudu başka bahara kaldı. HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK ² isteyen bu iki kadın sonsuz bir hayale daldı. Herkesi bir merak sardı, bu kez sırada kim vardı?

affet bizi İKBAL ¹ affet bizi AYŞENUR ² . diğerlerinin akıbeti buldu bedenlerinizi. dahi anlamındaki -de böylesine bir acıya değmesin. bir daha kadınların ve çocukların başına böyle şeyler gelmesin. sizleri DE kurtaramadık. mesutcokurr@gmail.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazarlar Haberleri