Daha önce bahsettiğimiz tüm konuların dışında bir konu daha var ki göz ardı edilmesi lazım.
O da Türkiye'nin sosyopoiltik ve ekonomik yapısı.
Daha çok komedi ve aile dizileriyle tanınan Yönetmen Bülent Terzioğlu ise durumu Türkiye'nin sosyo-politik ve ekonomik yapısına bağlıyor. Özellikle ekonomik sebeplerden ötürü televizyondan başka bir aktivite şansı olmayan çoğunluğun ister istemez fazla vakit harcadığı televizyon dizilerinden de etkilendiğini düşünüyor Yönetmen Terzioğlu.
Türkiye'nin sosyo-politik ve ekonomik durumu yüzünden insanların birçok şeye alıştığını beliten Terzioğlu şöyle diyor:
“Gördüğünü uygulamaya, özenmeye, özellikle öyle olmaya! Bu trend işleri belli dönemlerde gerçekleşiyor, ağa dizileri, mafya dizileri, aile dizileri, her birinin belli bir dönemi oluyor. Mafya dizileri bu aralar ağırlıklı, bitmek bilmiyor. Toplumun en büyük haberleşme organı ise televizyon. Maalesef yazılı basını bitirdik, kullanmıyoruz şimdi. Televizyonun da son beş yılı, sonra tamamen internet üzerinden olacak her şey. Halk bunlardan çok etkileniyor. İnsanların başka eğlence kaynağı yok. Ekonomik gerçekler yüzünden insanlar bir eğlenceye, sosyal faaliyete katılamıyor. Ne yapıyor? İşinden gelip televizyonunu açıyor. Eğlence şu an televizyonda. Dünyada en çok televizyon karşısında vakit geçiren toplumuz biz. Bu da insanları çok etkiliyor. Bir dizide; silahını çıkar, kendi infazını yap beş kişiyi öldür, bir gün sonra istediğin gibi gez dolaş ve bu tip hayatları özendirir gibi lüks arabalar, lüks malikânelerde yaşat… Özellikle çok gurur duyduğumuz genç kuşak, mafya dizisi izleyip mafyavari gruplar halinde sokaklarda geziyorlar. Dizilerde kanun yok, hukuk yok, herkes kendi adaletini kendi dağıtıyor. Öte yandan yabancı filmlerde de bunu görüyoruz ama bunu uygulayan çok yok."
Gençlerin dizilerden etkilenmesinin çok üzücü olduğunu vurgulayan Terzioğlu, "Tabii ki aile dizisi, mafya ağa dizisi, komedi, aksiyon da çekilecek. Yarın bir gün bilim kurgular da başlayacak. Bunun önüne geçmek biraz tuhaf. Halkın yapısıyla ilgili bu, yapımcı ne yapsın, oyuncu ne yapsın? İnsanlar izledikçe, reytingler attıkça bu yapılır. Sendikaya kayıtlı ve kayıtsız on bin kişi var bu sektörde. Yapımcısı, oyuncusu, teknik ekibi, elemanı bu insanların bir kabahati yok. Reyting metre var. Ölçülüyor, mafya dizisi tüm dizilerin üstünde. İnsanlar da ona yöneliyor. O kanaldaki mafya dizisi karşısına benzer bir ürünle çıkıyorlar. Tüm sektör toplumun farkında ama kimsenin evine silah götürüp de ‘Kardeşim sana bu adam yan baktı bunu vur' demiyoruz ki. Zaten filmin başında veya sonunda filmdeki karakterler kuruluşlar tamamen uydurma yazıyor" diyor. Devam Edecek