PSG, Diyarbakır'daki akademisinde geleceğin yıldızlarını arıyor

Fransa Ligue 1'de bu yıl da şampiyonluk yaşayan Paris Saint-Germain, Diyarbakır'da kurduğu futbol akademisi ile genç yetenekleri keşfetmek istiyor. Akademiye...
Fransa Ligue 1'de bu yıl da şampiyonluk yaşayan Paris Saint-Germain, Diyarbakır'da kurduğu futbol akademisi ile genç yetenekleri keşfetmek istiyor. Akademiye katılan gençler ise gelecekte dev kulüplerde forma terletmek istediklerini belirtiyor

Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappe gibi dünyaca ünlü yıldızların formasını giydiği Fransa'nın köklü kulüplerinden Paris Saint-Germain kulübü, Diyarbakır’daki futbol akademisinde, bünyelerine aldıkları 3-19 yaş arası çocuk ve gençlere eğitim veriyor. Akademi bünyesinde gerçekleştirilen buluşmada, genç yeteneklerin aileleri ile akademi yönetimi bir araya geldi. PSG Diyarbakır Futbol Akademisi Başkanı Senar Toprak, Rûdaw’a, yaptığı açıklamada, “Bu çocukları ilk amaç olarak PSG için yetiştiriyoruz. Ama tabi Türkiye’deki takımlara da gidebilirler. Biz onlara menajerlik yapıyoruz, önlerini açıyoruz” dedi. PSG, Türkiye genelinde 10 farklı ilde futbol akademisi açmış bulunuyor. Diyarbakır’da açılışa ise kendisi de Diyarbakır’lı olan Galatasaray’ın eski oyuncusu Ümit Davala da katıldı.

PSG çok önemli bir kulüp

Rûdaw’a konuşan Ümit Davala, “PSG çok önemli bir kulüp, altyapıya, gençlere önem veren bir kulüp. Dolayısıyla buradaki çalışmalar da ona göre şekillenecektir. İlerde de çok bilinçli bir şekilde önemli oyuncularımız buradan çıkacaktır İnşallah” diye konuştu. Akademi, 3-19 yaş arasındaki genç kız ve erkek çocukları kabul ediyor. Başvuranlar arasında aranan öncelik ise futbola olan tutku ve yetenek geliyor. PSG Akademi Diyarbakır antrenörü Serdar Adıyaman ise, “Burada iyi olanları seçip İstanbul’a gönderiyoruz. Orada Hamza Gezmiş hocamız da görüyor. O da yeterli görürse Paris’e gönderiyoruz. Orada da kabul edilirlerse aileleri ile birlikte Paris’e gidiyorlar” dedi.

50 genç yetenek eğitim görüyor

Akademi bünyesinde şu an 50 genç yetenek eğitim görüyor, antrenman yapıyor. Akademideki gençler, hayal ve hedeflerini şöyle dile getirdi:

Canan Aysel: Artık oynayabiliyorum, futbolcu olmak istiyorum, çok istiyorum.

Heval Kaya: Hedefim Real Madrid’de oynamak. Ben kaleciyim. Gelecekte ya Real Madrid, ya da PSG’de oynamak istiyorum.

Baran Ciwan Aracı: Hedefim bir gün Real Madrid forması giymek. Vinícius Júnior ile aynı takımda oynamak istiyorum.

Ahmet Kaya: Ben Muslera gibi başarılı bir kaleci olmak istiyorum.

Akademi yöneticileri, önümüzdeki dönemde diğer illerden de başvuruları kabul edip, sayıyı büyütmek istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri