Diyarbekirspor: Hakemin ‘Lan’ kelimesi kullanması kabul edilemez

Diyarbekirspor, Osmaniyespor maçının son dakikalarında hakem kararlarını protesto ederek sahadan çekilmesi ile ilgili futbolcularda açıklama geldi: Hakemin futbolcuya yönelik ‘Lan’ demesi kabul edilemez

YENİGÜN HABER – Diyarbekirspor Osmaniyespor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçının 117. dakikasında hakemi protesto ederek sahadan çekildi.

Diyarbekirspor, normal süresi 0-0 berabere tamamlanan maçta, attığı gol iptal edilmesi, bir penaltının verilmemesi nedeniyle hakeme itiraz etti. İkinci yarıda ve uzatmalarda üst üste gösterilen 7 sarı kar sonrası yeşil-kırmızılı ekip, hakem kararlarına tepki göstererek 1-0 geride olduğu maçın 120. dakikada sahadan çekildi.

Sahadan çekilmesi spor kamuoyunda şok etkisi yaratan Diyarbekirspor kulübü futbolcularından açıklama geldi. Açıklamada, “Bir hakemin saha içerisinde sporcuya yönelik "lan" kelimesi” kullandığı belirtilerek, bunun kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Sosyal medya üzerinden “Diyarbekirspor kulübü futbolcuları” adına kulüp hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Osmaniyespor maçında, orta hakem (Berkay Erdemir) ve yardımcılarının takımımıza karşı uyguladıkları adaletsiz baskı sonucu bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Bir hakemin saha içerisinde sporcuya yönelik "LAN" kelimesi kabul edilemez. Bunun yanında lig maçları da dahil olmak üzere Diyarbekirsporumuzun atağa kalkacağı sırada yardımcı hakemlerin kaldırdığı ofsayt bayrakları ve aldığı yanlış kararlar sahada kurmak istediğimiz oyuna sürekli engel olmaktadır. Doğu takımlarının saha içerisinde hakemler tarafından da bu şekilde baskıya uğraması canımızı son derece yakmaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri