42 ülkeden yaklaşık 150 bin gencin verilerinin analiz edildiği araştırmaya göre; düzenli olarak kahvaltıyı atlayan çocukların mutsuz olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldular.
Araştırmacılar, 10 ila 17 yaş arasındaki çocukların kahvaltı yapma sıklığı arttıkça hayatlarından daha memnun olduklarını gözlemledi. En yüksek yaşam memnuniyeti puanı her gün kahvaltı yapan katılımcılarda, en düşük puan ise hiç kahvaltı yapmayan çocuklarda belirlendi.
Araştırmacılar bunun birkaç nedeni olduğuna inanıyor, bunlardan biri de kahvaltıdaki vitamin ve besinlerin öğrencilerin okulda konsantre olmalarında ve öğrenmelerine yardımcı olduğuyla ilgili.
İncelenen ülkeler arasında, Portekiz'de her gün kahvaltı yapan çocukların yaşam memnuniyeti en yüksek seviyedeydi. Buna karşılık, en düşük yaşam memnuniyeti puanları, hiç kahvaltı yapmayan Romanya'daki çocuklarda bulundu.
Anglia Ruskin Üniversitesi ve Universidad de las Americas'tan araştırmacılar, bulgularının aynı zamanda olası sosyo-ekonomik faktörleri de gösterdiğini söylüyor.
Profesöt Lee Smith şunları söyledi: "Çalışmamız geniş kapsamlıydı ve kahvaltı sıklığı ile yaşam memnuniyeti arasında tutarlı bir ilişki buldu ve bunun birkaç olası nedeni var. Kahvaltı yapmayan ergenler arasında düşük ruh hali ve ayrıca daha yüksek anksiyete, stres ve depresyon vakaları gösteren önceki çalışmalar vardı.
Ayrıca, yeterli bir kahvaltı tüketmek, optimum bilişsel işlev için gerekli enerji ve besinleri sağlar ve konsantrasyonu, hafızayı ve öğrenme yeteneğini geliştirir. Başka bir neden de günlük kahvaltımızdan aldığımız vitamin ve minerallerin karışımı olabilir ve bunları düzenli olarak almamak, zamanla daha düşük yaşam memnuniyetine neden olabilir. Kahvaltıyı içeren düzenli bir rutin, günün geri kalanını da olumlu etkiler."