Doktor Çelebi: Çocuklara kola yerine karpuz verin

Doktor Fener Çelebi, kola yerine karpuz tercih edilmesini önererek, “Karpuz çocukların kemik gelişimini destekler” dedi.

Mesut ASLAN/YENİGÜN HABER – Ortopedi uzmanı Doktor Fener Çelebi, çocukların kemik gelişimini desteklemek için kola yerine karpuz tüketmelerini önerdi. Doktor Çelebi, büyüme çağındaki çocukların sağlıklı beslenmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Karpuz, yüksek su içeriği ve zengin vitamin-mineral yapısıyla çocukların kemik gelişimini desteklerken, kola gibi şekerli içecekler ise tam tersine kemik sağlığını olumsuz etkiler" dedi.

Ortopedi uzmanı Doktor Fener Çelebi

Karpuz kalsiyum emilimini artırıyor

Karpuzun içerdiği özellikle A ve C vitaminleri, kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyumun emilimini artırırken, içeriğindeki potasyum da kemik yoğunluğunu korumaya yardımcı oluyor.

Ortopedi uzmanı Doktor Çelebi, "Karpuzun doğal yapısı, çocukların tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılar ve onların büyüme sürecinde ihtiyaç duydukları besinleri almasını sağlar" şeklinde konuştu.

Çocukların beslenme düzenine dikkat edin

Bu öneri, özellikle yaz aylarında çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazanmaları açısından büyük önem taşıyor. Dr. Çelebi, ebeveynlere çocuklarının beslenme düzenine daha fazla dikkat etmeleri çağrısında bulundu ve "Sağlıklı bir gelecek için çocuklarımıza doğru beslenmeyi öğretmeliyiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri